вівторок, 06 грудня 2022 23:56

У Росії суд на вимогу ФСБ РФ "заочно заарештував" Верещук та Джапарову

У Росії суд на вимогу ФСБ РФ "заочно заарештував" Верещук та Джапарову
Росіяни хочуть оголосити Ірину Верещук і Еміне Джапарову в "міжнародний розшук". Фото: facebook.com/vereshchuk.ukraine

У Росії Лефортовський суд Москви на вимогу Федеральної служби безпеки РФ санкціонував "заочний арешт" міністра у справах реінтеграції непідконтрольних територій України Ірини Верещук та першого заступника міністра закордонних справ України Еміне Джапарової.

У Росії звинувачують українських чиновниць у "порушенні територіальної цілісності РФ", заявили російському опозиційному виданню "Настоящее время" у пресслужбі суду.

Відомо, що суд діяв за наказом ФСБ РФ, яка вирішила висунути це звинувачення Верещук та Джапаровій, щоб оголосити їх у "міжнародний розшук".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На півдні евакуюють людей: що відомо

При цьому жодної конкретики в плані звинувачень висловлено не було, в суді також відмовилися уточнити виданню суть звинувачення.

Тим часом у відповідь на "вирок суду" вже з'явилася реакція Ірини Верещук.

"ЗМІ написали, що росіяни заочно заарештували та оголосили мене в розшук за "посягання на територіальну цілісність рф". Все мене про це запитують. Ну що я можу сказати? ЦЕ МОЯ РОБОТА!"- написала вона.

Раніше Верещук відзначала, що Україна не буде йти ні на які поступки Росії та віддавати свої території. А говорити про можливість початку переговорів з РФ можна буде тоді, коли росіяни покинуть окуповані українські землі.

За її словами, в полоні російських окупантів залишаються ще багато українців. Цивільних росіяни не хочуть відпускати вже кілька обмінів поспіль, на відміну від військових, яких охоче міняють.

Зараз ви читаєте новину «У Росії суд на вимогу ФСБ РФ "заочно заарештував" Верещук та Джапарову». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути