субота, 18 травня 2024 05:58

Спецтема: Війна Росії проти України

Україна попросила дозволу бити американською зброєю по території РФ - WSJ

Україна попросила дозволу бити американською зброєю по території РФ - WSJ
Україна хоче завдавати ударів американською зброєю по території РФ. Фото: Лівий берег

Україна звернулася до адміністрації президента Сполучених Штатів Джо Байдена з проханням зняти обмеження на використання наданої американської зброї по військових об'єктах на території Росії.

Також Україна просить допомогти визначити цілі в Росії, по яких Київ міг би завдати удару власною зброєю, пише The Wall Street Journal з посиланням на американських чиновників та представників оборонного відомства.

Якщо США погодяться на такі зміни, це може означати серйозну зміну політики адміністрації, яка вже давно прагне зменшити ризик військової ескалації між Вашингтоном і Москвою, підтримуючи при цьому Україну.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У США сказали, чи готова Росія застосувати ядерну зброю

"Вони дійсно просили США про допомогу, щоб завдати удару по Росії. Це не стосувалося конкретної системи озброєнь, а додаткової допомоги в нанесенні удару по росіянах", - розповів генерал військово-повітряних сил США Сі Кей Браун.

Речниця Білого дому Сабріна Сінгх заявила, що нинішня політика США не підтримує надання такої допомоги у виборі цілей або використання американської зброї на території Росії.

"Ми не заохочуємо і не дозволяємо здійснювати атаки на території Росії, що є нашою давньою політикою", - заявив вона.

США надали ракетні комплекси класу "земля-земля" та інші системи озброєнь ATACMS за умови, що вони не будуть використовуватися для нанесення ударів по цілях на території Росії.

Це застереження, на яке Україна погодилася як на умову отримання зброї, мало на меті зменшити ризик переростання конфлікту у пряме зіткнення між США та Росією.

Байдену доведеться зняти своє ембарго проти України, щоб завдати удару по Росії. Це також означатиме надання високоточних ракет дальнього радіусу дії в достатній кількості, які можуть відвернути російський наступ і поставити під загрозу російські сили в Криму.

Зараз ви читаєте новину «Україна попросила дозволу бити американською зброєю по території РФ - WSJ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути