пʼятниця, 17 травня 2024 09:15

У США сказали, чи готова Росія застосувати ядерну зброю

У США сказали, чи готова Росія застосувати ядерну зброю
У США поки не бачать ознак готовності застосування ядерної зброї Росією. Фото: armyinform.com.ua

У Сполучених Штатах Америки поки не бачать жодних ознак того, що Росія готується фактично застосувати ядерну зброю в Україні.

Однак США продовжуватимуть уважно стежити за діями РФ. Про це заявив радник делегації США при ОБСЄ з питань контролю над озброєннями Деніел Вартко під час консультацій у межах Форуму безпекового співробітництва ОБСЄ, повідомляє Укрінформ.

"Сполучені Штати також однозначно засуджують безвідповідальну риторику Росії та Білорусі щодо безрозсудної участі у тактичних ядерних навчаннях. Хоча Сполучені Штати не бачать жодних причин для коригування наших власних ядерних сил, а також жодних ознак того, що Росія готується фактично застосувати ядерну зброю в Україні, ми продовжуватимемо уважно стежити за діями Росії", - сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україну запросять до НАТО після згоди в одному питанні

Вартко також зазначив, що Володимир Путін, "за підтримки і підбурювання" білоруського диктатора Олександра Лукашенка, необачно брязкає "ядерною шаблею".

"Намагається залякати нас, щоб ми не допомагали Україні захищати свій народ, свою територію і свій суверенітет від російського нападу", - наголосив Вартко.

Він нагадав про серйозність відповідальності Росії та її зобов'язань як держави, що володіє ядерною зброєю.

"З ядерною зброєю не можна поводитися як з іграшкою, нею не можна безтурботно користуватися як важелем у політичній грі. Ядерна зброя здатна покласти край життю на нашій планеті для всього людства. Ядерна війна не може бути виграна і ніколи не повинна вестися", - сказав Вартко.

Російський диктатор Володимир Путін вкотре пригрозив країнам Заходу застосуванням ядерної зброї.

Він заявив, що стратегічні сили РФ перебувають у бойовій готовності. Про це Путін сказав під час своєї промови на параді 9 травня у Москві.

Зараз ви читаєте новину «У США сказали, чи готова Росія застосувати ядерну зброю». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути