субота, 23 серпня 2008 19:29

У Чорне море йдуть ще два бойові кораблі НАТО

У акваторії Чорного моря очікується поява ще двох бойових кораблів зі складу передових сил задіювання НАТО, повідомляє агентство "Інтерфакс" з посиланням на військово-дипломатичне джерело в Москві. За його словами, їхнє прибуття очікується в найближчі три дні.

Джерело зазначило, що "дії кораблів НАТО поки відповідають нормам міжнародного права". При цьому він не уточнив, про кораблі яких країн і якого класу йдеться.

Раніше заступник начальника Генштабу РФ Анатолій Ноговіцин заявив, що нарощування угрупування кораблів військово-морських сил НАТО веде до подальшого загострення ситуації. За його словами, в Чорному морі вже знаходяться кораблі ВМС Іспанії та Німеччини, а зараз до них приєдналися польський фрегат та американський есмінець.

Як повідомлялося раніше, 22 серпня через протоку Босфор пройшов есмінець ВМС США "Макфол" з вантажем гуманітарної допомоги для Грузії. Крім того, як очікується, в найближчий день до есмінця приєднаються сторожовий катер "Даллас" і командний корабель 6-го флоту США "Маунт Уїтні", що також везуть гуманітарну допомогу.

Тим часом командування НАТО заявляє, що в Чорному морі знаходяться по одному кораблю ВМС Іспанії, Німеччини та Польщі, а також очікується прибуття американського фрегата "Тейлор". У заяві, поширеній Верховною штаб-квартирою Союзних сил в Європі йдеться, що кораблі прибули в Чорне море для навчань, що були заплановані більше року тому. У їхніх рамках належить здійснити заходи в порти Болгарії та Румунії, а також відпрацювати взаємодію. Навчання продовжуватимуться протягом трьох тижнів, повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «У Чорне море йдуть ще два бойові кораблі НАТО». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути