пʼятниця, 23 грудня 2011 09:53

Турчинов: лідери ЄС роблять усе, аби затягнути Україну до Європи

Турчинов: лідери ЄС роблять усе, аби затягнути Україну до Європи

Перший заступник лідера партії "Батьківщина" Олександр Турчинов упевнений, що лідери Європи роблять все, аби затягнути Україну до ЄС.

Про це він сказав в ефірі 5 каналу.

"Європа, керівництво ЄС, лідери держав ЄС все роблять для того, щоб Україну запросити і втягнути до Європи. Вони кажуть: "ми поважаємо Україну, ми поважаємо українським народ, але декілька разів намагалися пояснити президенту, що не може Європа прийняти країну, де є політичні репресії, політичні в'язні, обмеження демократії", - розповів він.

Турчинов додав: "І вони сказали президенту, що поки не виправите ці позиції, поки ви дійсно не подивитесь на Європу не як на європейські стандарти, не зможе Україна бути серед європейських країн".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Янукович утратив легітимність у зовнішньо-політичному вимірі"

"На нас чекають. Але те, що влада робить з Україною, те що перетворює на тоталітарну країну Україну, яка вже фактично однією ногою була в Європі, це дійсно зрада національних інтересів, національної стратегії", - запевнив політик.

Турчинов переконаний, що владу Європа цікавить тільки під одним кутом: "відкрити там офшорні рахунки, купити нерухомість і щоб їх не зупиняли через кордон".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Тимошенко про саміт Україна-ЄС: Янукович зрадив свій народ

"А ми дійсно хочемо, щоби Україна була гідним членом Європейської спільноти", - наголосив він.

Крім того, за словами першого заступника голови партії "Батьківщина", всі рейтинги, які сьогодні має Україна свідчать про те, що вона за ці 2 роки стала однією з найкорумпованішіх країн в Європі. Політик наголошує, що кожен напрямок розвитку в Україні на сьогодні провалено.

"Коли Янукович розповідає про фундамент – так, вони дійсно заклали за цей час фундамент, але фундамент тоталітаризму. Це єдиний фундамент, який спромоглася закласти ця влада", - наголосив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Бютівець" застеріг Януковича від долі Чаушеску та Каддафі

Турчинов переконаний: "Сьогодні не тільки опозиція – всі громадяни є опонентами цій владі. І, до речі, це не тільки західна чи центральна Україна. Донбас сьогодні піднімається проти тих, за кого він практично одноголосно голосував ще 2 роки тому. І це сумні і ганебні підсумки цієї влади".

Нагадаємо, що 19 грудня, під час саміту Україна-ЄС, Київ і Брюссель офіційно завершили переговори щодо Угоди про асоціацію, що відкриває шлях для технічного завершення остаточного тексту документа.

Незважаючи на це, президент Ради ЄС Херман ван Ромпей знову підкреслив стурбованість Євросоюзу в зв'язку з певною політизованістю українських судів. "Наша стурбованість пов'язана з певною заполітизованістю судової системи в Україні. Свідченням цього є справа Тимошенко" - сказав він на саміті Україна-ЄС у понеділок у Києві.

Зараз ви читаєте новину «Турчинов: лідери ЄС роблять усе, аби затягнути Україну до Європи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

10

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути