Ексклюзиви
середа, 21 грудня 2011 16:14

Тимошенко про саміт Україна-ЄС: Янукович зрадив свій народ

Тимошенко про саміт Україна-ЄС: Янукович зрадив свій народ

Екс-прем'єр Юлія Тимошенко переконана, що влада втратила шанс на поглиблення взаємин з ЄС і тим самим зрадила народ України.

Про це йдеться у коментарі Тимошенко з приводу результатів саміту Україна-ЄС, оприлюдненому прес-службою партія "Батьківщина".

Екс-прем'єр наголосила, що український народ 20 років ішов до цього стратегічного дороговказу у спільне європейське майбутнє: проведено безліч зустрічей, консультацій, переговорів. Ідея європейської інтеграції стала пріоритетом суспільства тому, що відповідає нашим життєвим національним інтересам.

"Але вся ця титанічна робота була торпедована Януковичем. Саміт Україна–ЄС, на жаль, став черговою втраченою стратегічною можливістю для оновлення і європеїзації України. Ми не набули нових друзів в ЄС і збільшили ризик того, що навіть наші сусіди можуть почати відвертатися від України. Адже лише за півтора роки Янукович настільки віддалив вітчизняні стандарти прав людини, правосуддя, свободи слова від європейських, що ця прірва стає майже нездоланною", - переконана Тимошенко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Тимошенко закликала опозицію до об'єднання, аби "дати бій правлячій мафії"

Вона додала: "Керівники країн ЄС, світове демократичне співтовариство били на сполох, робили усі можливі кроки назустріч, і я глибоко вдячна за таку їх позицію і намагання допомогти Україні. Але Янукович не зрозумів жодної підказки від європейських країн, не врахував волю власного народу і пожертвував майбутнім країни в угоду своїм егоїстичним інтересам, хворобливим амбіціям і особистій помсті".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Саміт Україна-ЄС ніяк не вплине на долю Тимошенко - експерт

Екс-прем'єр переконана, що ця подія ще отримає детальні оцінки. "Але для мене основним висновком є те, що влада зрадила власний народ. При такій владі справжньої євроінтергації не буде. При ній можливі лише здача національних інтересів та ризик втрати незалежності де-факто. Ми, українці, маємо зробити висновки з гіркого уроку 19 грудня: від Януковича немає чого чекати добра", - наголосила вона.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В України з'явиться шанс наблизитися до ЄС тільки після зміни влади - експерт

"Наш народ має сам вирішувати свою долю і відстоювати свої інтереси. Тому європейське майбутнє України у наших з вами руках, дорогі українці, і ми його неодмінно збудуємо. Але вже без Януковича та його найближчого оточення", - підсумувала Тимошенко.

Зараз ви читаєте новину «Тимошенко про саміт Україна-ЄС: Янукович зрадив свій народ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути