вівторок, 20 грудня 2011 13:24

Тимошенко закликала опозицію до об'єднання, аби "дати бій правлячій мафії"

Тимошенко закликала опозицію до об'єднання, аби "дати бій правлячій мафії"

Екс-прем'єр Юлія Тимошенко написала із Лук'янівського СІЗО листа, де спростувала чутки про розкол у партії "Батьківщина" та закликала всі політичні сили до об'єднання.

"Знаходячись в тюремній камері та будучи прикутою до ліжка, маю можливість спостерігати за всіма спецопераціями, які проводить оточення Януковича проти нашої політичної команди руками вільних або невільних виконавців. Зараз масово почала поширюватися дезінформація про нібито розкол між мною та партією, яку я очолюю. Ще раз повторюю, що все це є свідомою провокацією оточення Януковича", - написала Тимошенко у листі, оприлюдненому прес-службою "Батьківщини".

Екс-прем'єр підкреслила: "Я і партія "Батьківщина" — єдине ціле, з усіма нашими помилками, перемогами, розчаруваннями та успіхами".

Тимошенко також прокоментувала ситуацію з законом про вибори до Верховної Ради України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Турчинов робить ставку на нового фаворита – політолог

"Я глибоко переконана, що єдиний оптимальний варіант виборчої системи для України — це пропорційна, за відкритими партійними списками, з прохідним бар'єром 2%. Саме така система виборів застосовується іншими демократичними країнами. Виборчий закон, який підписаний, а перед тим розроблений Януковичем для проведення виборів до Верховної Ради України в 2012 році — ганебний, принизливий для Європейської України. Але наша політична команда все-таки вирішила мінімізувати можливості для фальсифікацій, наскільки можливо покращити цей непотріб", - наголосила вона.

"Це категорично не консенсус з партією влади. Це спроба мінімізації очевидно негативних наслідків", - переконана Тимошенко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Партія регіонів і "Фронт змін" у наступній ВР зіллються у більшість - прогноз

Вона визнала, що не мала змоги вчасно проконсультуватися на цю тему з фракцією, але розуміє їхню позицію, "бо на виборах до Верховної Ради України в 2012 році нам треба прибирати від влади цю спільну загальнонаціональну біду, і мінімізація фальсифікацій, якої добилася опозиція, може мати вирішальне значення".

Тимошенко звернулася до всіх лідерів опозиційних партій з проханням "нарешті по-справжньому, а не в гаслах, об'єднатися та дати на парламентських виборах у 2012 році справжній бій правлячій мафії".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Резолюція Європарламенту: "Тимошенко треба допустити до виборів"

"Вважаю, що справді реальним може бути лише об'єднання в єдиний партійний список на основі нейтральної партії та в єдиний список по висуненню кандидатів на мажоритарних округах. Тільки в цьому випадку для всіх опозиційних партій з'явиться шанс запобігти опозиційним взаємопоборюванням та з великою перевагою виграти справедливий бій "Україна проти мафії". Вірю, що опозиційні сили можуть знайти такий консенсус без дріб'язкової боротьби за пропорції та привілеї у списках та хоч один раз продемонструвати любов до України, а не до себе", - йдеться у листі екс-прем'єра.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Батьківщина" "переплюнула" Партію регіонів на 1% - опитування

"Спільний список такої команди треба було би оприлюднити заздалегідь для суспільного обговорення та запросити очолити цей список високоморальну та патріотичну людину рівня Ліни Костенко. Прошу "Комітет опору диктатурі" розглянути мою публічну пропозицію разом з усіма опозиційними партіями та прийняти її заради України. Вірю, що справжня відповідальність за майбутнє України значно цінніша за власні амбіції політиків", - підсумувала Тимошенко.

Зараз ви читаєте новину «Тимошенко закликала опозицію до об'єднання, аби "дати бій правлячій мафії"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

16

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути