четвер, 15 грудня 2011 12:38

Партія регіонів і "Фронт змін" у наступній ВР зіллються у більшість - прогноз

Партія регіонів і "Фронт змін" у наступній ВР зіллються у більшість - прогноз

У Верховній Раді наступного скликання буде сформовано парламентську більшість у складі фракцій Партії регіонів і "Фронту змін".

Таку думку в коментарі Gazeta.ua висловив політолог Віктор Небоженко.

Зокрема, говорячи про результати останніх соціологічних досліджень, згідно яких до парламенту проходять 5-6 партій, Небоженко зазначив, що це лише теоретична ситуація, коли теоретичний виборець робить прогнозну поведінку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: До наступної ВР проходять шість партій - опитування

"А під час реальної виборчої кампанії, коли почнуть зростати суспільно-політична температура, конфлікти і політична конкуренція, все це буде виглядати інакше", - запевнив політолог.

На його переконання, адміністративний ресурс принципово не пропустить нікого, хто не брав участі в договорі щодо голосування за новий закон про вибори.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Опозиція ніколи не пошкодує, що проголосувала за закон про вибори - Яценюк

"Це основи політології. Усі, хто не брав участь у "договорняку", не визнав правила гри, принципово не пройдуть. Тому і "Свободу", і "УДАР" не пропустять до наступної ВР", - вважає Небоженко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У "Свободі" розкрили брехливу "матрицю" соціологічних опитувань

Крім того, на думку експерта, незважаючи на високі рейтинги у БЮТ, все закінчиться так, що партія "Батьківщина" в результаті парламентських виборів опиниться на третьому місці, а "Фронт змін" - на другому.

"Під час формування парламентської більшості "Фронт змін" укладе договір, звичайно," в ім'я національних інтересів, як виняток і заради України" з Партією регіонів. Ось остаточний сценарій, заради якого приймався цей скандальний закон про вибори", - упевнений Небоженко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Новий закон про вибори підштовхне опозицію до об'єднання - Яценюк

За його словами, голосування фракції БЮТ за цей закон стало колосальною помилкою Тимошенко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У БЮТі розповіли, як завадили регіоналам підкуповувати людей на наступних виборах

"Вона зрозуміла, що потрапила в пастку. І коли Тимошенко, дізнавшись, що її в черговий раз кинули, раптом скаже, що вибори були сфальсифіковані, їй всі нагадають позицію її фракції, яка приймала участь в голосуванні за закон, який нібито створив бар'єри проти фальсифікацій", - резюмував експерт.

Зараз ви читаєте новину «Партія регіонів і "Фронт змін" у наступній ВР зіллються у більшість - прогноз». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

13

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути