середа, 14 грудня 2011 17:09

"Феодали" Януковича оголосили "холодну війну" Європі - політолог

"Феодали" Януковича оголосили "холодну війну" Європі - політолог

Європі дуже не подобається не те, що президент Віктор Янукович робить зі своїм опонентом - Юлією Тимошенко, а те, що серед європейських держав з'являється країна, де відроджується феодалізм, і влада керує життями людей.

Таку думку в коментарі Gazeta.ua висловив політолог Віктор Небоженко.

"Європі дуже не подобається політичне використання судів. Останній раз це було у 1933-1945 роках у фашистській Німеччині. Тоді політичному переможцю діставалися і влада, і власність переможеного, і його життя", - зазначив Небоженко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Суд не захотів звільняти Тимошенко

Він уточнив, що Європі не подобається не те, що Янукович робить з Тимошенко, а те, що в середині Європи з'являється країна, де влада керує життями людей.

"А це вже не капіталізм чи соціалізм, а чистий феодалізм. Це виклик Європі, яка йде в ХХІ століття. Тому ми не просто чимось заважаємо європейцям, або Європа чинить опір впливу Росії - це виклик європейським цінностям, коли з'являється багатомільйонна країна з феодальними відносинами, коли феодал може розправитися з будь-яким підданим своєї держави", - підкреслив експерт.

Небоженко вважає, що в Україні не працює демократія і не функціонують незалежні суди.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У БЮТі хочуть привселюдно розстріляти лікарів за псевдоогляд Тимошенко

"А в Європі цінність незалежних судів походить з ХІІ століття. Ми дуже серйозний виклик робимо Європі, провокуючи холодну війну України проти Європи", - упевнений політолог.

На його думку, якби президент Тимошенко точно так само поводилась з переможеним Януковичем, "катувала б його і мучила, то той же Фюле (єврокомісар - ред.) був би тут".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У камері Тимошенко просила Фюле якнайшвидше укласти Угоду про асоціацію

"І приїхали б європейці не тому, що вони любили Януковича, а тому, що суди не мають права так чинити (з опозицією - ред.)", - резюмував Небоженко.

Зараз ви читаєте новину «"Феодали" Януковича оголосили "холодну війну" Європі - політолог». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

11

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути