вівторок, 15 листопада 2011 16:34

Тимошенко випустять після рішення Європейського суду - політолог

Тимошенко випустять після рішення Європейського суду - політолог

Після того, як Верховна Рада провалила декриміналізацію статті 365 Кримінального кодексу, за якою засуджена Юлія Тимошенко, у колишнього прем'єр-міністра залишаються сподівання на Апеляційний суд.

Про це у коментарі Gazeta.ua заявив  керівник соціологічної служби "Український барометр" Віктор Небоженко.

"На час розгляду апеляції суд може змінити їй запобіжний захід з утримання під вартою на домашній арешт. Є й інший варіант: донецькі обміняють Тимошенко як заручника на когось свого, який десь попався на криміналі в Європі. Відправлять її за кордон, як робили в Радянському Союзі з дисидентами, яких обмінювали на своїх шпигунів", - зазначив політолог.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Власенко: стан Тимошенко погіршується - вона взагалі не може пересуватися

На думку Небоженка, через таке рішення українського парламенту Євросоюз не дасть задній хід у підписанні угод з Україною про асоціацію і зону вільної торгівлі.

"Захід прекрасно розуміє, що український народ не в силах змінити ситуацію з Тимошенко. Вони працюватимуть з тим, хто нині представляє Україну, тобто з Януковичем. Одночасно тиснутимуть на його оточення через персональні санкції. Наприклад, не продовжуватимуть шенгенські візи. Повної ізоляції режиму Януковича не буде, але й на особливу увагу Києву очікувати годі", - вважає експерт.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Єфремов пояснив, чому ПР не захотіла декриміналізувати "статтю Тимошенко"

Політолог також припускає, що Тимошенко сидітиме, доки не буде рішення з її справи Європейського суду.

"Її справу візьмуть до розгляду без черги. Бо у Європі після Другої світової війни не було такого, щоб людина отримала половину голосів у президентській кампанії, а потім сіла до в'язниці. Європа дуже цінує свою історію і демократію. Не в Тимошенко справа. Якби зараз сидів Янукович, європейці боролися б за нього так само. І не з великої любові, а тому, що так не прийнято в порядному товаристві. Якщо Євросуд вирішить, що держава порушила права Тимошенко, і зобов'яже Україну дотриматися вимог міжнародного законодавства, Янукович скаже, що він, як істинний демократ, підкоряється, і її випустять на волю. Таким чином наш президент збереже своє обличчя", - резюмував Небоженко.

Нагадаємо, Рада не підтримала поправку про вилучення з Кримінального кодексу статті 365 - перевищення влади або службових повноважень, за якою колишнього прем'єр-міністра Юлію Тимошенко засуджено до 7 років позбавлення волі. За цю поправку, внесену  "бютівцями", проголосували лише 147 із 438 народних депутатів, зареєстрованих у сесійній залі.

Зараз ви читаєте новину «Тимошенко випустять після рішення Європейського суду - політолог». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

12

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути