вівторок, 29 листопада 2011 10:16

Опозиція ніколи не пошкодує, що проголосувала за закон про вибори - Яценюк

Опозиція ніколи не пошкодує, що проголосувала за закон про вибори - Яценюк

Опозиція не шкодує про те, що проголосувала за новий закон про вибори, навіть якщо вибори намагатимуться сфальсифікувати.

Таку думку в ефірі 5 каналу висловив Арсеній Яценюк, відповідаючи на запитання, як діятиме опозиція, якщо вибори визнають нечесними.

"Це наш закон, це спільне політичне рішення парламентської опозиції. Це вимоги до Партії регіонів, які були задоволені. І цей той закон, який за останні 20 років максимально мінімізує всі легальні шляхи зловживання", - наголосив він.

Водночас політик не виключає, що шляхи для фальсифікації результатів голосування завжди можна знайти, не зважаючи на закон.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Яценюк передчуває, що Янукович тягнутиме із законом про вибори до саміту Україна-ЄС

"Але є інші шляхи — гроші. І тут уже питання до нас, як до українців. Чи будемо брати по 200 гривень і голосувати, так як написана на банківських купюрах? Чи все ж скажемо, що сьогодні, якщо ти взяв 200 гривень, то завтра з кишені, так само, як витягнули у чорнобильців і афганців, витягнуть 2 чи 20 тисяч", - підкреслив Яценюк.

Він також переконаний, що реакція світової спільноти на ухвалення нового виборчого закону була позитивною: "Реакція Європейського Союзу була дуже чітка. Вони сказали — це добре, що нарешті в Україні вперше за останні 2 роки парламентська опозиція хоча б щось добилася і спільно проголосувала".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Новий закон про вибори наближає новий Майдан"

"Ми не ховаємося від того, що це наша перемога, яка не дала можливості Єфремову і компанії провести свій закон. Ми будемо боротися за чесні і справедливі вибори. Деякі вже склали руки і кажуть — все, ми все програли. Ні. Ми виграли, тільки для цього треба важко попрацювати, а так нічого просто в руки не приходить", - підкреслив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Компартії підрахували, що перемога у мажоритарному окрузі обійдеться у 2-5 млн доларів

Яценюк також запевнив, що лідери опозиційних сил, які наразі перебувають за гратами — Юлія Тимошенко і Юрій Луценко, - ухвалений закон про вибори підтримують: "Я переконаний в тому, що це є спільна позиція. І така позиція, наприклад партії "Батьківщини" обов'язково підтримується лідером цієї партії".

Зараз ви читаєте новину «Опозиція ніколи не пошкодує, що проголосувала за закон про вибори - Яценюк». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

9

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути