пʼятниця, 02 грудня 2011 15:07

У "Свободі" розкрили брехливу "матрицю" соціологічних опитувань

У "Свободі" розкрили брехливу "матрицю" соціологічних опитувань

В Україні існує загальна тенденція, коли соціологія стає технологією для маніпуляцій перед виборами та моделювання майбутньої політичної ситуації.

Про це Gazeta.ua заявив заступник голови ВО "Свобода" Андрій Мохник, коментуючи результати останнього опитування Київського міжнародного інституту соціології (КМІС), згідно якого "Свобода" не долає 5% бар'єр на виборах ВР за партійними списками.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: До наступної ВР проходять шість партій - опитування

"Ми не вперше відсутні у прохідних рейтингах партій, які показує у своїх опитуваннях КМІС. Так було кілька років тому на виборах у Тернополі. Тоді ми отримали голосів на порядок більше, ніж давав нам цей інститут. Те саме сталось і на місцевих виборах 2010 року", - наголосив Мохник.

Він пояснив, що подібними рейтингами "у голови українців закладається певна матриця, а політологи, піарники та пропагандисти з екранів телевізорів цю матрицю обґрунтовують і втокмачують людям у голови".

Разом з тим, націоналіст запевнив, що "Свобода" вже довела, що вона не вписується у рамки цієї маніпулятивної технології.

"Із опитуваннями треба бути обережним. Під час соціологічних досліджень виборці можуть бути доволі не відвертими", - підкреслив Мохник.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ми будемо боротись до останнього за 5% - ВО "Свобода"

За його словами, найреальніша тут соціологія - це результати минулих виборів.

"На місцевих виборах 2010 року "Свобода" у підсумку здобула 5,9% голосів виборців. І це без урахування Тернополя та Києва, де вибори не проводились. Очевидно, що в цих двох регіонах рейтинг "Свободи" вищий, ніж 5,9%. Ось на цей результат ми і орієнтуємось", - зауважив свободівець.

"Слід врахувати й те, що наш виборець мобілізований, він на вибори прийде. Тим більше, що за рік політична шахівниця в Україні ще може кардинально переформатуватись на користь українців", - резюмував Мохник.

Зараз ви читаєте новину «У "Свободі" розкрили брехливу "матрицю" соціологічних опитувань». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

18

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути