вівторок, 20 грудня 2011 12:51

Спецтема: Саміт Україна-ЄС

Саміт Україна-ЄС ніяк не вплине на долю Тимошенко - експерт

Саміт Україна-ЄС ніяк не вплине на долю Тимошенко - експерт

Хоча парафування угоди про асоціацією з ЄС не відбулося, на саміті підведені певні підсумки і окреслені напрями, які повинні бути узгоджені за Євросоюзом, що дуже добре. Так Gazeta.ua прокоментував саміт Україна-ЄС директор Агентства моделювання ситуацій Віталій Бала.

"Давно б хотілося зрозуміти, що з зоною вільної торгівлі? Адже це економічний фактор, який може стати одним із тоталізаторів політичного просування до Європи. Тоді перспективи України будуть більш серйозні і зрозумілі", - сказав експерт.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна завершила переговори про асоціацію з ЄС

На його думку, незрозумілість з приводу європейського напрямку послаблює позиції українського керівництва щодо Росії. Це призводить до постійного штовхання України до якихось союзів із Росією.

"Якщо Україна матиме фундамент Європейського Союзу, Росія говоритиме з нами, як з однією із країн європейської спільноти. Росія вже не буде наполягати на тому, щоб будувати з нею якісь спілки. Тоді стосунки із Росією і Європою будуть прагматичні, корисні і взаємовигідні", - вважає політолог.

На його думку, саміт ніяк не вплине на долю Тимошенко - позитивні зміни можуть бути тільки тоді, коли далі будемо рухатися у напрямку Європейського Союзу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ромпей вказав на погану політичну культуру і справу Тимошенко

"Питання Тимошенко не могли не підняти на саміті. Від нас сподіваються, що таких речей більше не буде. Але саміт з нею не пов'язували. При будь-якому значенні ролі Тимошенко у новітній історії України ототожнювати цю видатну особу з долею країни, де проживає 46 мільйонів, не зовсім коректно", - вважає Бала.

Зараз ви читаєте новину «Саміт Україна-ЄС ніяк не вплине на долю Тимошенко - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути