понеділок, 19 грудня 2011 17:35

Спецтема: Саміт Україна-ЄС

Ван Ромпей не поспішав тиснути руку Януковичу: в Києві завершився саміт
7

Фото: ФОТО: Reuters

Київ і Брюссель офіційно завершили переговори щодо Угоди про асоціацію, що відкриває шлях для технічного завершення остаточного тексту документа.

Мова про це йде в спільній заяві лідерів ЄС та Україною, прийнятій за підсумками саміту Україна-ЄС у понеділок у Києві.

"Лідери із задоволенням відзначили, що головні перемовники досягли спільного розуміння щодо повного тексту Угоди про асоціацію, який визначить майбутнє договірно-правової бази відносин Україна-ЄС", - йдеться в тексті заяви.

"Тепер відкритий шлях для технічного завершення остаточного варіанта Угоди, в тому числі глибокої і всеосяжної зони вільної торгівлі, з метою його якнайшвидшого парафування", - підкреслено в документі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Європа не поспішає - Україні дають 30 років на повну європеїзацію

Крім того, в заяві наголошується, що лідери визнали "виняткову важливість Угоди про асоціацію, яка представить новий етап у розвитку договірних відносин між Україною та ЄС, який переслідує мету політичної асоціації та економічної інтеграції".

"Це буде включати всеосяжний процес зближення і наближення України до цінностей, стандартів і норм Європейського Союзу в усіх сферах співробітництва. У зв'язку з цим лідери підкреслили важливість активізації зусиль в реалізації Порядку денного асоціації Україна-ЄС", - підкреслюється в заяві.

Незважаючи на це, президент Ради ЄС Херман ван Ромпей знову підкреслив стурбованість Євросоюзу в зв'язку з певною політизованістю українських судів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ромпей вказав на погану політичну культуру і справу Тимошенко

"Наша стурбованість пов'язана з певною заполітизованістю судової системи в Україні. Свідченням цього є справа Тимошенко" - сказав він на саміті Україна-ЄС у понеділок у Києві.

Крім того, ван Ромпей зазначив, що мова також йде про свободу слова в Україні і свободу зборів.

За його словами, ці принципи мають вирішальну вагу в зближенні України з ЄС та для подальшого розвитку країни як конкурентоспроможної і динамічної.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Комуністи вимагають розглянути можливість приєднання України до Митного союзу

Ван Ромпей також відзначив, що в цьому контексті дуже важливо проведення майбутніх парламентських виборів відповідно до демократичних стандартів.

"Цю стурбованість ми поставили в залежність від підписання та ратифікації Угоди. Підтримка верховенства права дуже важлива як для України, так і для Європи", - сказав президент Ради ЄС.

Зараз ви читаєте новину «Ван Ромпей не поспішав тиснути руку Януковичу: в Києві завершився саміт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

11

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути