понеділок, 19 грудня 2011 16:19

Спецтема: Саміт Україна-ЄС

Європа не поспішає - Україні дають 30 років на повну європеїзацію

Європа не поспішає - Україні дають 30 років на повну європеїзацію

Президент Віктор Янукович задоволений результатами саміту Україна-ЄС, який відбувається сьогодні у Києві, передає кореспондент Gazeta.ua.

Зокрема, Янукович запевнив, що Україна продовжить системні внутрішні перетворення.

"Сьогоднішні переговори не тільки слугуватимуть базою для зближення, а й допоможуть відчути переваги від інтеграції кожному громадянину", - запевнив глава держави.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Янукович: Україна готова для пришвидшення переговорів з ЄС

За його словами, сьогодні було позитивно відзначено план України  щодо реалізації безвізового режиму, вже найближчим часом буде "заключна імплементаційна стадія плану дій".

"Українська сторона підтвердила відданість цінностям демократії та верховенства права. Ми готові й надалі зміцнювати демократичні інститути. А заяви представників ЄС щодо цього приводу не залишаться поза нашою увагою. Тим не менше, ми встановлюємо пріоритет за правовим полем і незалежністю судової гілки влади", - підкреслив Янукович.

Водночас, голова Європейської Ради Герман ван Ромпей зауважив, що саміт Україна-ЄС дозволив підбити підсумки попередніх зустрічей.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ромпей вказав на погану політичну культуру і справу Тимошенко

"Ми почали з усвідомлення, що Україна - частина європейського простору. Сьогодні ми можемо публічно заявити, що переговори завершено. Це було складно, але ваш парламент довів свою проєвропейську скерованість. Ми відзначаємо рух України до модернізації та поступу", - наголосив ван Ромпей.

За його словами, Європа сподівається, що Україна в майбутньому стане демократичним, прогресивним та інновативним суспільством.

"Ми визнаємо зусилля України на цьому шляху, але Україна має зробити додаткові істотні зусилля. Ми також сподіваємось, що Україна відновить переговори у процесі щодо возз'єднання Молдови", - додав європейський політик.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Угода про асоціацію 19 грудня парафована не буде - євродепутат

Крім того, президент Єврокомісії Жозе Мануель Баррозу заявив, що Україна прагне до Європи останні 20 років.

"Має минути ще з 30 років, щоб суспільство України повністю перейняло стандарти життя в Європі. Ми з оптимізмом чекаємо цього", - сказав Баррозу.

Зараз ви читаєте новину «Європа не поспішає - Україні дають 30 років на повну європеїзацію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

167

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути