четвер, 26 серпня 2021 16:12

"Тримайте курс" - у НАТО розповіли, яких реформ чекають від України

"Тримайте курс" - у НАТО розповіли, яких реформ чекають від України
Джоане наголосив, що рішення про вступ України і Грузії в НАТО є, і воно було підтверджено на найвищому політичному рівні в Альянсі. Фото: НАТО

Україна має продовжувати реформи у галузі нацбезпеки, розвідки, боротися з корупцією на шляху до подальших рішень щодо її майбутнього членства в НАТО. Такий заклик висловив заступник Генсека НАТО Мірче Джоане в інтерв'ю "Інтерфакс-Україна".

"Коли йдеться про НАТО, нас більше цікавлять питання реформування інституцій національної безпеки, управління і контролю, взаємосумісності в Збройних силах, цивільного й політичного контролю, парламентського нагляду, реформи сектора розвідки. Це складно, але важливо. Але є й ширші речі - боротьба з корупцією, реформування судової системи, забезпечення функціонування системи в рамках верховенства права, стримувань і противаг. Ці питання не обов'язково пов'язані з оборонною галуззю, але пов'язані з цінностями, яких ми дотримуємося", - сказав Джоане.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ющенко відповів на тезу Путіна про "один народ"

Додав: "Ось чому ми закликаємо Україну продовжувати в максимально можливому обсязі використовувати Річну національну програму. Я знаю, що в грудні буде спільний перегляд цієї програми. І це найкращий спосіб по-справжньому побачити й зайнятися певними питаннями".

Джоане наголосив, що рішення про вступ України та Грузії в НАТО є, і його підтвердили на найвищому політичному рівні в Альянсі, зокрема на саміті в Брюсселі кілька місяців тому.

"Я закликаю наших українських друзів тримати курс і продовжувати готуватися шляхом внутрішніх реформ, які все ще потрібні для ухвалення подальших рішень", - зазначив заступник Генсека НАТО.

Третій президент Віктор Ющенко розповів, що Україна 2008 року на саміті в Бухаресті не отримала План дій щодо членства в НАТО через позицію канцлерки Німеччини Анґели Меркель і тодішнього президента Франції Ніколя Саркозі. Те рішення розв'язало руки президенту РФ Володимиру Путіну в окупації територій України.

Зараз ви читаєте новину «"Тримайте курс" - у НАТО розповіли, яких реформ чекають від України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути