четвер, 26 серпня 2021 10:54

Ющенко відповів на тезу Путіна про "один народ"

Ющенко відповів на тезу Путіна про "один народ"
"Національною ідеєю українців можна було б вважати свободу", говорить Віктор Ющенко. Фото: Anry_Goodzenko

Третій президент України Віктор Ющенко заявив, що теза, "українці й росіяни - один народ" - це пропаганда думки, що українського народу нібито не існує. Таку тезу нещодавно висловив президент Росії Володимир Путін. Про це повідомляє "Українська правда".

"Національною ідеєю українців можна було б вважати свободу. Якщо українці й росіяни - один народ, це означає, що українського народу не існує", - говорить Ющенко.

Додає: "Про цю тему складно було говорити з політиками й із громадськістю. Бо одна частина вимагає дешевої ковбаси в обмін на підтримку на виборах, інша обирає, до якої країни поїхати на заробітки, а ще інша - чекає, коли Україна приєднається до Росії. Не хочу нікого образити, але це було 15 років тому. За опитуваннями тоді 59,3% громадян схвально ставилися до ідеї приєднання України до союзу Росії та Білорусі, 40,7% - до вступу України до Європейського Союзу. Навіть сьогодні 40% опитаних соціологами погоджуються з тезою про те, що українці й росіяни - один народ. Це сила пропаганди, яка прямо протистоїть самобутності української нації".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Мураєв на День Незалежності бідкався Скабеєвій

Третій президент Віктор Ющенко розповів, що Україна 2008 року на саміті в Бухаресті не отримала План дій щодо членства в НАТО через позицію канцлерки Німеччини Анґели Меркель і тодішнього президента Франції Ніколя Саркозі. Те рішення розв'язало руки президенту РФ Володимиру Путіну в окупації територій України.

Зараз ви читаєте новину «Ющенко відповів на тезу Путіна про "один народ"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути