неділя, 23 вересня 2007 17:01

Тимошенко шокували слова Ющенка

Лідер БЮТ Юлія Тимошенко порадила Президентові України Віктору Ющенку відкликати свій підпис під Меморандумом і Універсалом через порушення всіх домовленостей прем"єр-міністром України Віктором Януковичем. Про це Тимошенко заявила в неділю на прес-конференції у Тернополі.

Лідер БЮТ нагадала, що 2 роки тому, 22 вересня, відбулася знакова подія для українських політиків - Президент України підписав Меморандум - так званий документ розуміння - з В.Януковичем і Юрієм Ехануровим.

Цим документом Президент хотів знайти розуміння між політичними силами, але на її думку, ці 2 роки втрачені для розвитку української демократії.

"2 роки - це тривалий час для того, щоб Президент України, його команда і важ політикум змогли чітко зрозуміти на досвіді, з ким вони мають справу", - сказала лідер БЮТ.

"Президент після двох спроб - спочатку підписання меморандуму, а потім підписання універсала - мав можливість побачити як все це знецінено і принижено особисто Януковичем і його братією", - додала вона.

"Я думаю, що саме в ці дні, оскільки виконалися два роки падіння і розчарування, Президент, як лідер країни, повинен визначитися і оголосити про те, що він і його команда не намагатимуться створити широку коаліцію з Партією регіонів. Я це говорю, виходячи з вчорашньої фрази Президента, опублікованої в газеті "Дзеркало тижня", - сказала лідер БЮТ і відзначила, що для неї став шоковим вислів Президента про те, що нині передчасно говорити про формат майбутньої коаліції.

Вона відзначила, що хотіла б, щоб В.Ющенко публічно пояснив свою позицію.

Також лідер БЮТ прокоментувала цитату Президента у французькій газеті "Le Figaro", де він сказав, що не виключає створення коаліції між пропрезидентською фракцією і фракцією Партії регіонів.

"Я письмово, публічно звернуся до Президента, тому що мене насторожують ці цитати", - відзначила Ю.Тимошенко.

Крім того, вона підкреслила, що є дуже багато цитат найближчого оточення Президента, що стосуються створення широкої коаліції "Нашої України" з Партією регіонів, повідомляє УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «Тимошенко шокували слова Ющенка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути