понеділок, 25 лютого 2008 11:45

Тимошенко не поїхала до Ющенка на день народження

54-річчя Президента Віктора Ющенка відзначали в колі родичів, друзів, соратників і іншої політичної еліти в заміському ресторані "Трипілля".

Вибір закладу був визначеним наперед, враховуючи захоплення президента історичними і антикварними речами, а особливо такими, що відносяться до трипільської цивілізації. Ресторан зняли на весь день, під"їзд до нього перекрили, а поряд чергувала машина МВС. Президентський спокій забезпечували кількадесят працівників держохорони, які ввічливо не підпускали журналістів ближче 300 м до входу в заклад. Їм допомагали кінологи, що "вигулювали" своїх вихованців навколо ресторану. Поряд чергувала і пожежна бригада. До шести годин вечора почали з"їжджатися перші гості, привозячи величезні букети квітів і картини.

У ресторан, розрахований більш ніж на 200 місць, прибуло не більше 30-40 гостей. Дорогі іномарки підвозили їх прямо до входу, виконаного у вигляді величезної керамічної вази, розписаної характерним для трипільської культури орнаментом. Пошанував "гаранта" візитом глава президентського Секретаріату Віктор Балога. Співробітники ресторану зізналися, що бачили на торжестві і грузинського президента Міхаїла Саакашвілі разом з дружиною Сандрою. Як нам підтвердили в оточенні Міхо, він прилетів спеціально на день народження до Ющенка і зупинилося президентське подружжя в готелі "Hyatt Regency". А от Юлії Володимирівни і цього разу не було. Тимошенко взагалі жодного разу не була помічена на таких торжествах, навіть у далекому 2005-му, коли вони були найбільш близькі з президентом. На торжество приїхала і старша дочка президента Віталіна Ющенко. Сам Віктор Андрійович з дружиною і дочками, що помітно підросли, Христиною і Софією приїхав одним з останніх. З такої урочистої нагоди свій гардероб він доповнив яскраво рожевою краваткою.

Як повідомив один із гостей Віктора Андрійовича, на свято приїхали також спікер парламенту Арсеній Яценюк, глава МВС Юрій Луценко, лідери пропрезидентської партії "НУ-НС" і члени сім"ї.

– Коли виголошували другий або третій тост, на президентський стіл подали фірмове блюдо ресторану – качку, запечену в глині, – розповідає джерело. – Віктор Андрійович власноруч розколов глиняний "кокон", вручну розписаний трипільськими узорами, і обробив птаха. Судячи з меню, Ющенко – гастрономічний консерватор: запивав качку квасом, приготованим у цьому ж ресторані за старовинними народними рецептами, і пробував потрошки від кожної страви, поставленої на його стіл.

Як повідомили працівники ресторану, гості пили чилійські вино. "Трипільська качка спочатку дві доби маринується в яблучному свіжовичавленому соку, а потім запікається в сосуді з білої глини", розповіли в "Трипіллі". Для дітей був накритий окремий дитячий стіл.

Найближчі друзі та колеги президента традиційно дарують йому пам"ятні речі – адже відомо, що Віктор Ющенко поціновувач старовини і предметів народного побуту. Серед подарунків, вручених президентові, було багато вишитих сорочок і кераміки, а Арсеній Яценюк подарував йому ікону другої половини XVII століття.

За матеріалами: "Сегодня".

Зараз ви читаєте новину «Тимошенко не поїхала до Ющенка на день народження». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути