неділя, 12 жовтня 2008 14:31

Табачник вказав на "диктатуру Ющенка"

Народний депутат, член фракції Партії регіонів Дмитро Табачник вважає нереальним проведення 7 грудня дострокових парламентських виборів. Про це він заявив сьогодні кореспонденту УНІАН.

"Про те, що вибори можуть відбудуться 7 грудня, може говорити лише людина безграмотна", - сказав він.

Табачник нагадав, що 11 жовтня у зв`язку з рішенням Окружного адміністративного суду Києва, що зупинив указ Президента про розпуск парламенту, не відбулося засідання Центральної виборчої комісії і не було встановлено початок виборчої кампанії. "За 50 днів нереально провести виборчу кампанію", - сказав депутат.

Крім того, Табачник зазначив, що сам указ глави держави є незаконним, оскільки Конституція чітко передбачає, що дострокові вибори не можуть бути оголошені, якщо Верховна Рада пропрацювала менше року. За словами народного депутата, таким чином, у Президента з`являється право розпустити парламент не раніше 23 листопада, оскільки саме рік тому цього дня відбулося перше засідання парламенту шостого скликання.

Також, сказав Табачник, Конституція на створення коаліції відводить місяць, а офіційно про розпад коаліції було оголошено головою ВР 16 вересня. "Навіть якщо відштовхуватися від цієї норми, то право на розпуск Президент має не раніше 16 жовтня. Але Конституція і Ющенко - речі з різних світів", - сказав Табачник.

Коментуючи ситуацію, пов`язану з судовими засіданнями з приводу указу Президента про розпуск ВР, Табачник зазначив, що дії глави держави і Секретаріату Президента свідчать про намір встановити "диктатуру Ющенка".

"Сьогодні перші ознаки диктатури – зламати і підпорядкувати собі всю судову систему. Саме так поступали всі диктатори. Відбувається спроба залякати суддів і примусити їх танцювати під дудку Секретаріату Президента", - сказав він.

При цьому Табачник зазначив, що всім потрібно пам`ятати, що рано чи пізно доведеться відповідати за незаконні дії.
Зараз ви читаєте новину «Табачник вказав на "диктатуру Ющенка"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути