четвер, 07 грудня 2017 09:46

Суди системно саботують справу Онищенка - САП

Суди системно саботують справу Онищенка - САП
Фото: criminal-advocat.com

Солом'янський райсуд порушує вимоги Кримінально-процесуального кодексу при розгляді "газової справи" нардепа-втікача Олександра Онищенка.

Про це йдеться в повідомленні САП.

"Можна спостерігати системний саботаж з боку судової системи у всіх епізодах так званої "газової справи", - констатували у відомстві.

У прокуратурі зазначають, що суд постійно перевищує відведені КПК строки проведення процесуальних дій. Зокрема, 10 листопада детектив НАБУ звернувся з клопотанням про спеціальне досудове розслідування стосовно підозрюваних Онищенка та інших 5 осіб, більшість з яких перебувають у Росії. Наразі сплинув не лише 10-денний термін розгляду клопотання, а й майже місячний.

"На думку прокурорів, вказані дії пов'язані із очікуванням призначення до Солом'янського райсуду відряджених терміном на 6 місяців суддів, а після спливу строку відрядження цих суддів, одного яких визначать запасним у справі, її знов має бути відправлено на розподіл для визначення суддів і все почнеться спочатку", - зазначено в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Савченко вплуталася у справу Онищенка

Нардепа Олександра Онищенка підозрюють в організації схеми з розкрадання коштів при видобутку і продажу природного газу в межах договорів про спільну діяльність з держкомпанією Укргазвидобування, в результаті якої державі було завдано збитків на суму близько 3 млрд грн.

Онищенко встиг покинути Україну до того, як Верховна Рада 5 липня 2016 року зняла з нього депутатську недоторканність і дала згоду на його кримінальне переслідування.

Зараз ви читаєте новину «Суди системно саботують справу Онищенка - САП». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути