понеділок, 02 квітня 2018 14:05

Стало відомо, коли дисциплінарна комісія візьметься за звільнення Холодницького

  Назар Холодницький - заступник Генерального прокурора — керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури. Фото: www.rbc.ua
Назар Холодницький - заступник Генерального прокурора — керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури. Фото: www.rbc.ua

Кваліфікаційно-дисциплінарна комісія прокурорів приблизно через місяць зможе розглянути скаргу генерального прокурора України Юрія Луценка про вчинення керівником Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назаром Холодницьким дисциплінарних порушень.

"Процедура розгляду скарги тривала. Максимальний термін розгляду - два місяці. Розгляд скарги щодо Холодницького ми можемо розпочати мінімум через місяць", - розповів голова кваліфікаційно-дисциплінарної комісії прокурорів Віталій Грушковський, передає "Інтерфакс".

Він пояснив, що за процедурою після отримання скарги КДКП направляє запити для перевірки інформації, вивчає подані документи, сторонам повідомляють про засідання комісії з розгляду скарги за 10 днів до розгляду.

30 березня генпрокурор звернувся до КДКП зі скаргою про вчинення Назаром Холодницьким дисциплінарних порушень. Він попросив комісію розглянути питання зняття із заступника генпрокурора посади керівника спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Рада готує техумови для впровадження єдиної електронної картки нардепа

В середині березня ЗМІ поширили інформацію з посиланням на джерела про те, що в кабінеті керівника САП Назара Холодницького була встановлена "прослушка", до чого може бути причетне НАБУ. Також є інформація про нібито намір Холодницького піти у відставку найближчим часом. У САП заявили, що Холодницький продовжує виконувати свої обов'язки керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури. Холодницького викликали на допит в департамент Генпрокуратури 30 березня, однак він не прийшов. На брифінгу він розповів, що не був повідомлений про допит належним чином і дізнався про це зі ЗМІ.

Керівник САП повідомив, що прибуде на допит до департаменту з розслідування особливо важливих справ у сфері економіки Генпрокуратури як свідок у рамках розслідування кримінальної виробництва 3 квітня о 10:00.

За словами Холодницького, він ще не ознайомлений зі скаргою. Він зазначив, що обов'язково наполягатиме на публічному розгляді цього дисциплінарного провадження. "Я прокоментую кожне слово, яке було сказано", - заявив він.

Зараз ви читаєте новину «Стало відомо, коли дисциплінарна комісія візьметься за звільнення Холодницького». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути