субота, 29 вересня 2007 10:44

США про парламентські вибори в Україні

Заступник голови сенатського комітету з іноземних справ, сенатор-республіканець Ричард Лугар попередив, що у випадку порушень у ході виборів і їхньої невідповідності вимогам ОБСЄ новий парламент України буде позбавлений міжнародної легітимності.

"Сфальсифіковані або незаконні вибори були б великою поразкою демократії і нанесли б втрату Україні. Новий парламент у цьому випадку не буде легітимним для українського народу і міжнародного співтовариства", - говориться в розповсюдженій у Вашингтоні заяві сенатора Лугара, у якому він нагадує, що в 2004 році під час повторних президентських виборів в Україні він представляв США як  особистого представника президента Джорджа Буша.

"За роки, що пройшли після "помаранчевої революції", Україна продемонструвала рішучу прихильність правам людини і верховенству закону, що зміцнюється у вільній пресі і швидко зростаючій незалежній судовій системі. Вільні і чесні вибори 30 вересня ознаменують собою ще один важливий крок у правильному напрямку", - говориться в заяві заступника голови сенатського комітету.

Для спостереження за ходом майбутніх виборів 30 вересня республіканці і демократи в США направили в Україну свої делегації, повідомляє РІА Новини.

Зараз ви читаєте новину «США про парламентські вибори в Україні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути