середа, 11 квітня 2007 11:10

США поділять Багдад на оточені зони

Американські військовослужбовці запланували проведення широкомасштабної операції з ліквідації бойовиків. Як стало відомо виданню Independent, Багдад буде поділений на зони, що перебуватимуть в оточенні. Дороги в передмістя будуть перекриті барикадами. У саме місто пускатимуть тільки іракців, що отримали посвідчення особи нового зразка. Тактика "відгороджених кварталів" (така використовувалася в ході війни у В"єтнамі) торкнеться 30 з 89 округів Багдада.

Крім того, на південь і схід від Багдада буде розміщено п"ять додаткових бригад загальною чисельністю 40 тис. військовослужбовців. Щонайменше три з них розташовуватимуться в зоні між Багдадом і кордоном з Іраном.

План був вироблений командуючим угрупуванням військ в Багдаді генералом Девідом Петрауесом. В обговоренні плану наведення ладу в Іраку брали участь щонайменше четверо високопоставлених офіцерів з Ізраїлю, повідомляє "Газета.Ru".

Зараз ви читаєте новину «США поділять Багдад на оточені зони». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути