понеділок, 18 березня 2019 14:37

Справу проти Холодницького і Ситника відновлять

Справу проти Холодницького і Ситника відновлять
Проти антикорупціонерів виступає Охендовський. Фото: ТСН

Печерський райсуд Києва зобов'язав Генпрокуратуру відновити справу проти спеціалізованого антикорупційного прокурора Назара Холодницького та директора НАБУ Артема Ситника.

Про це йдеться в ухвалі суду від 12 березня.

Мова йде про втручання НАБУ і САП у діяльність на той час голови ЦВК Михайла Охендовського. 27 вересня 2018 року ГПУ закрила справу у зв'язку з "відсутністю події кримінального правопорушення".

Скасування постанови ГПУ вимагав адвокат Охендовського Олег Бабіч.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: СБУ поставила крапку у справі "жучків" Холодницького

13 грудня 2016 року детективи НАБУ повідомили голові ЦВК Михайлу Охендовському про підозру в отриманні великих хабарів. НАБУ і САП встановили, що Охендовський 2012 року за дорученням Партії регіонів і за її гроші шість разів їздив за кордон, аби переконати світ у демократичності виборчого процесу в Україні.

САП просила суд усунути Охендовського від займаної посади. У грудні 2016 року Солом'янський райсуд Києва відмовився це зробити.

Пізніше Охендовський звернувся до Генпрокуратури з заявою про втручання в його особисте життя і діяльність державного службовця, розголошення даних досудового розслідування, перевищення службових повноважень. Генпрокуратура за його заявою відкрила кримінальне провадження.

Зараз ви читаєте новину «Справу проти Холодницького і Ситника відновлять». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути