субота, 02 червня 2018 10:20

Справа Бабченка: кому загрожує небезпека

Справа Бабченка: кому  загрожує небезпека
Існує 47 осіб, яким загрожує небезпека. Фото: BBC

Служба безпеки України викликала на допит журналістів, яким також може загрожувати замах.

Існує 47 осіб, яким загрожує небезпека, повідомляє "Новое время".

Генпрокурор України Юрій Луценко зустрівся з 17 "потенційними жертвами терористів" з "чорного списку". Його виявили при розслідуванні замаху на життя журналіста Аркадія Бабченка.

"У результаті оперативної комбінації слідство отримало список з 47 осіб, які могли бути наступними жертвами терористів. Переважно, це - відомі українські та екс-російські журналісти", - заявив Луценко у facebook.

СБУ для бесіди викликали журналістів Османа Пашаєва, Сергія Іванова, Юлію Мостову, Айдера Муждабаєва, Віталія Портнікова.

Також у списку є Євген Кисельов, Матвій Ганапольський, Тетяна Даниленко, Соня Кошкіна.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Луценко розповів німецькій пресі про боротьбу з російськими спецслужбами

"Сенс полягає в тому, що нам треба бути уважними. Тому що ті, хто організовували замах на Бабченка або вбивство Бабченка, - це люди, які будуть намагатися зробити реванш. Тому всім потрібно бути уважними", - заявив Ганапольський після допиту в СБУ.

Усі журналісти, які були на допиті, підписали документ про нерозголошення. У СБУ попередили, що нададуть охорону всім людям зі списку.

29 травня повідомлялося, що 41-річний журналіст Аркадій Бабченко був смертельно поранений на порозі свого помешкання у Києві. За фактом убивства журналіста відкрили кримінальне провадження. У середу, 30 травня, з'ясувалося, що Бабченко живий. Голова СБУ Василь Грицак заявив, що російські спецслужби замовили вбивство журналіста, а українські силовики провели спецоперацію і зірвали замах.

Зараз ви читаєте новину «Справа Бабченка: кому загрожує небезпека». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути