Ексклюзиви
четвер, 30 квітня 2020 09:58

Скоро будуть перші вироки у топ-корупції - Офіс президента

Скоро будуть перші вироки у топ-корупції - Офіс президента
На Банковій кажуть про становлення прозорої судової системи. Фото: УНН

Вищий антикорупційний суд стягнув у державний бюджет 30 млн грн застави, яку призначили для колишнього народного депутата та забудовника Максима Микитася. Про це нагадали в Офісі президента.

Також в ОП заявили, що раніше суд стягнув 35 млн застави з одеського бізнесмена Вадима Альперіна.

"З "короля контрабанди" за порушення зобов'язань під час дії запобіжного заходу", - повідомили на Банковій.

"Це перші в історії нашої країни випадки стягнення застав такого розміру. Офіс президента щиро вірить, що незабаром громадяни України побачать і перші вироки у справах щодо топ-корупції. Адже ВАКС був створений саме для подолання корупції серед високопосадовців", - заявляє ОП.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Розслідування щодо Дубневича завершили, справу готують до суду

Також на Банковій заявили, що президент Володимир Зеленський і його команда створили всі необхідні умови для початку реальної роботи ВАКС – від забезпечення приміщенням до розвантаження на законодавчому рівні від дрібних справ, що дало змогу Антикорупційному суду зосередитися на топ-корупції.

"Ці рішення ВАКС демонструють його ефективність і незалежність. Це маленькі, але важливі кроки до становлення прозорої судової системи в Україні", - йдеться у повідомленні.

Торік у жовтні Максимові Микитасю повідомили про підозру в заволодінні чужим майном на понад 81 млн грн. У 2000-х його будівельна компанія і Нацгвардія домовилися про зведення житлового комплексу на території військової частини. В обмін на 1 га землі в центрі Києва Нацгвардія мала отримати 50 квартир та 30 паркомісць.

У 2016–2017 роках сторони уклали додаткові угоди. Нацгвардія відмовилася від нерухомості на Печерську в обмін на 65 квартир на околиці Києва, біля станції метро Червоний Хутір.

Зараз ви читаєте новину «Скоро будуть перші вироки у топ-корупції - Офіс президента». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути