субота, 23 червня 2007 12:46

Ширак відмовився розкривати секрети Саркозі

Колишній президент Франції Жак Ширак відмовився свідчити по скандальній "справі Clearstream", яка зачіпає нинішнього президента Ніколя Саркозі. Ширак пояснив, що право не свідчити стосовно подій, що відбувалися під час його президентського правління, закріплено в конституції Франції, повідомляє AFP з посиланням на представників колишнього президента.

Жак Ширак письмово повідомив про своє рішення суддів Жана-Мари д"Уі (Jean-Marie d"Huy) і Анрі Пона (Henri Pons), які сподівалися взяти у нього свідчення наприкінці липня. Вони планували отримати інформацію не тільки у справі Clearstream, але і по серії корупційних розслідувань, пов"язаних з періодом між 1977 по 1995 рік, коли Ширак був мером Парижа, відзначає Reuters.

Центральною частиною справи Clearstream, що почалася в 2004 році, є однойменний люксембурзький банк, в якому Ніколя Саркозі і ще декілька бізнесменів нібито зберігали хабарі, виручені від продажу в 1991 році французьких фригатів Тайваню, пише Belfast Telegraph. Звинувачення виявилися помилковими, а Саркозі оголосив себе жертвою кампанії, покликаної дискредитувати його як кандидата в президенти. Ширак звинувачення Саркозі категорично заперечує, передає Лента.Ру.
Зараз ви читаєте новину «Ширак відмовився розкривати секрети Саркозі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути