середа, 26 грудня 2012 20:15

СБУ завершила розслідування справи проти Мельниченка

СБУ завершила розслідування справи проти Мельниченка
Микола Мельниченко Фото: yurincom.com

Головне слідче управління Служби безпеки України (СБУ) завершило досудове розслідування у кримінальному провадженні щодо екс-майора Держохорони Миколи Мельниченка в питанні розголошення ним державної таємниці та направило обвинувальний акт Генеральній прокуратурі України.

"Головне слідче управління Служби безпеки України завершило досудове розслідування у кримінальному провадженні щодо громадянина України Мельниченка. 26 грудня Мельниченко і його захисник завершили ознайомлення з матеріалами досудового розслідування, і в цей же день обвинувальний акт направлений для затвердження до Генеральної прокуратури України та направлення до суду", - повідомляє прес-центр СБУ.

В СБУ підкреслили, що 6 грудня екс-майору Мельниченку повідомили про підозру у розголошенні держтаємниці та перевищенні службових повноважень, що спричинило тяжкі наслідки.

У листопаді 2000 року виник "касетний скандал", коли в парламенті оприлюднили аудіозаписи Мельниченка, які підтверджують причетність колишнього президента Леоніда Кучми до зникнення журналіста Георгія Гонгадзе.

Мельниченко тривалий час перебував у США, в кінці жовтня 2012 повернувся в Україну, у справі про розголошення держтаємниці суд обрав йому запобіжний захід у вигляді застави в 9,6 тис. доларів.

Екс-майор дав свідчення в суді у справі головного фігуранта вбивства журналіста Георгія Гонгадзе - екс-начальника департаменту зовнішнього спостереження МВС України Олексія Пукача. Також Мельниченко був допитаний в рамках розслідування у справі про вбивство депутата Євгена Щербаня.

Зараз ви читаєте новину «СБУ завершила розслідування справи проти Мельниченка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути