четвер, 29 листопада 2012 12:28

Справа Гонгадзе не закінчиться, поки Мельниченко собі щось виторгує - експерт

Справа Гонгадзе не закінчиться, поки Мельниченко собі щось виторгує - експерт
Михайло Погребинський. Фото: newzz.in.ua

Хоча влада змінюється, проте всім вигідно співпрацювати з екс-майором Управління державної охорони Миколою Мельниченком.

Про це Gazeta.ua сказав політолог Михайло Погребинський, коментуючи роль Мельниченка в справі щодо колишнього генерала МВС Олексія Пукача, якого обвинувачують у вбивстві журналіста Георгія Гонгадзе.

"Якщо така гучна справа, яка вплинула на перебіг української політики, яка зачепила велику кількість політичної еліти України і вийшла за кордони країни у справах із наданням притулку в США, ролі Чехії..Якщо справа ця не закінчена, не розставлені всі крапки над і, то вона буде відновлюватись періодично, навіть якщо ми не дізнаємося всієї правди. Справа не закінчиться, поки Мельниченко собі щось виторгує: чи то гроші, чи то ще щось", - розповів він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Мельниченко заплутався в своїх хитрих інтригах - Небоженко

За його словами, "в діях Мельниченка є склад злочину". "Він використовує когось, а його будуть використовувати інші, або ті самі, тому я не дивуюсь. Те, що він залишається на свободі, то якась домовленість із правоохоронними органами є, і вони в чомусь зацікавлені", - додав політолог.

Відповідаючи на питання, коли буде поставлена крапка в цій ситуації, він сказав: "Хотілось би, як найшвидше. Влада змінюється, а але всім вигідно співпрацювати з такою людиною. Тим більше там все просто — все купується". За його словами, лише коли настане час, коли суди будуть справедливі, і людина яка порушила українські закони, то буде покарана.

"Те, що він каже, що він знав про небезпеку для Гонгадзе, з яким вони були друзі, і він не попередив..то як можна говорити про ту людину? ", - резюмував експерт.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У суді Мельниченко заговорив про таємниці

В листопаді 2000 року в парламенті були оприлюднені аудіозаписи, які підтверджують причетність колишнього президента Леоніда Кучми до зникнення Гонгадзе. Ці записи нібито зробив Мельниченко. Однак Записи Мельниченка суд не визнав доказом у справі про вбивство Гонгадзе.

Нагадаємо, Георгій Гонгадзе зник у Києві 16 вересня 2000 року. У 2009 році в Київській області знайдено останки черепа, які за заявою Генпрокуратури, належать Гонгадзе.

Екс-генерал МВС Олексій Пукач, який тривалий час перебував у розшуку у зв'язку з причетністю до вбивства журналіста, в липні 2009 року був затриманий в Житомирській області, і з того часу перебуває під вартою. Слідство встановило, що Пукач скоїв вбивство журналіста за вказівкою на той час міністра внутрішніх справ України Юрія Кравченка.

Зараз ви читаєте новину «Справа Гонгадзе не закінчиться, поки Мельниченко собі щось виторгує - експерт ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути