середа, 28 листопада 2012 18:23

Мельниченко заплутався в своїх хитрих інтригах - Небоженко

Мельниченко заплутався в своїх хитрих інтригах - Небоженко
Фото: regnum.ru

Екс-майор Держохорони Микола Мельниченко, свідок у справі екс-начальника департаменту зовнішнього спостереження МВС України Олексія Пукача щодо вбивства журналіста Георгія Гонгадзе, намагається затягувати час, видумуючи нібито, як він думає, хитрі схеми, хоча достатньо сказати правду, на яку всі давно чекають.

Про це в коментарі Gazeta.ua сказав політолог Віктор Небоженко.

"Мені здається, що Мельниченко заплутався, він точно грає не на правду. Я був другом Гонгадзе, і мені не приємно, що людина, яка знає стільки про нього.. тягне час. Йому здається, що в нього якісь дуже хитрі схеми. Він заплутався в своїх хитрих інтригах, а люди, які любили і знали Гонгадзе, сподіваються почути правду, а цього не відбувається", - розповів він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Сьогодні суд допитає Мельниченка

Окрім того, за його словами, Мельниченко - "один з небагатьох людей, який міг розповісти правду". "Про те, що сталося, але він цього не робить. Він тягне і тягне. Вже саме це затягування говорить про те, що ми маємо справу з дуже дивним людиною", - підкреслив Небоженко.

Також політолог додав, що скоріш за все "це вигідно тим, хто вбив Гонгадзе за часів правління президента Кучми".

В листопаді цього року суд двічі викликав Мельниченко на допит у справі головного фігуранта справи про вбивство Гонгадзе, проте він не з'являвся на допит через стан здоров'я. Наступний допит перенесли на 29 листопада, на 11:00.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Гонгадзе вимагає допитати Кучму, Литвина та Мельниченка

В листопаді 2000 року в парламенті були оприлюднені аудіозаписи, які підтверджують причетність колишнього президента Леоніда Кучми до зникнення Гонгадзе. Ці записи нібито зробив Мельниченко. Однак Записи Мельниченка суд не визнав доказом у справі про вбивство Гонгадзе.

Нагадаємо, Георгій Гонгадзе зник у Києві 16 вересня 2000 року. У листопаді того ж року в лісі в Київській області був виявлений обезголовлений труп, який, за висновками експертів, міг належати журналістові. У 2009 році в Київській області знайдено останки черепа, які за заявою Генпрокуратури, належать Гонгадзе.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Гонгадзе вимагає допитати Кучму, Литвина та Мельниченка

Екс-генерал МВС Олексій Пукач, який тривалий час перебував у розшуку у зв'язку з причетністю до вбивства журналіста, в липні 2009 року був затриманий в Житомирській області, і з того часу перебуває під вартою. Слідство встановило, що Пукач скоїв вбивство журналіста за вказівкою на той час міністра внутрішніх справ України Юрія Кравченка.

Зараз ви читаєте новину «Мельниченко заплутався в своїх хитрих інтригах - Небоженко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути