вівторок, 28 лютого 2017 16:13

СБУ провела внутрішню зачистку причетних до "діамантової" справи

СБУ провела внутрішню зачистку причетних до "діамантової" справи
Фото: УНІАН

Із СБУ звільнили заступника керівника департаменту боротьби з корупцією та організованою злочинністю Дмитра Нескоромного, який керував затриманням "діамантових прокурорів".

Про це у своєму Facebook написав колишній перший заступник голови СБУ Віктор Трепак.

"Цього звільнення Демчина (перший заступник глави СБУ. - Gazeta.ua) добивався з моменту приходу на главк "К". Минулого року було також звільнено з посади співробітника СБУ, який був старшим групи, що проводила обшук у Корнійця. Деяких інших працівників главку "К", які працювали у справі "діамантових прокурорів", "правильно розтасували" по посадах.

Таким чином вчорашнє рішення тепер формально (бо фактично це було зроблено раніше. - ред.) завершило повну "зачистку" кола співробітників СБУ, які мали відношення до реалізації справи "діамантових прокурорів". Можна стверджувати, що в цій частині Демчина виконав свої зобов'язання перед Шокіним, за генпрокурорства якого під кадрову зачистку потрапили слідчі і прокурори, які розслідували вказану справу.

Щось мені підказує, що нині цікаві процеси відбуваються і з самою справою "діамантових прокурорів". Підозріло тихо йде її розгляд", - написав Трепак.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Шокін сам сказав, що захищатиме своїх до кінця

5 липня 2015-го СБУ та Генпрокуратура провели спільну операцію і затримали заступника прокуратури Київської області Олександра Корнійця та заступника начальника головного слідчого управління ГПУ Володимира Шапакіна. Прокурорів звинуватили в отриманні хабарів, а під час обшуку в них знайшли більше 3 млн грн.

Обшук у будівлі слідчого управління ГПУ був унікальним для України, і саме тут у посадовця виявили $400 тис. У прокурора Київщини знайшли 65 діамантів. Після цього підозрювані прокурори отримали прізвисько "діамантові".

Зараз ви читаєте новину «СБУ провела внутрішню зачистку причетних до "діамантової" справи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути