пʼятниця, 30 березня 2018 18:00

Савченко попросив Порошенка тимчасово відсторонити його від посади (заява)

Савченко попросив Порошенка тимчасово відсторонити його від посади (заява)
Голова Миколаївської ОДА Олексій Савченко провів брифінг щодо свого зверення до президента України Петра Порошенка з проханням тимчасового відсторонення його від виконання обов'язків губернатора. Фото: Главком

Голова Миколаївської обласної державної адміністрації Олексій Савченко звернувся до президента України Петра Порошенка з проханням тимчасово, на період слідства за фактом смерті в.о. керівника Миколаївського аеропорту Владислава Волошина, відсторонити його від виконання обов'язків губернатора.

Про це він заявив журналістам на брифінгу.

"Роблю те, що до мене жоден вітчизняний політик не робив: звернувся до Верховного головнокомандувача, президента України Петра Порошенка про надання мені можливості тимчасово не виконувати повноваження голови Миколаївської ОДА", - сказав Савченко.

Він наголосив, що робить все, щоб ні у кого не було сумнівів і щоб не допустити будь-яких спекуляцій. "Ще раз заявляю: в правовій європейській державі тільки слідство може дати чіткі і вичерпні відповіді на всі питання", - сказав Савченко і закликав не спекулювати на смерті Волошина, а краще подумати над тим, як об'єднати зусилля і допомогти пережити цю трагедію його дружині і дітям.

Губернатор зазначив, що, як доброволець, завжди стояв і продовжує стояти на засадах відстоювання суверенітету держави: "Єдиний шлях, яким ми всі разом повинні йти - це побудова самостійної сильної країни, в якій на першому місці стоїть верховенство Права і Закону, дотримання прав людини".

При цьому, запевнив Савченко, він нікому не дасть приводу сумніватися в ньому і не дозволить кому б то не було безпідставно звинувачувати в чому-небудь. "Розхитати ситуацію в регіоні не вийде!" - заявив він.

18 березня в Миколаєві у власній квартирі покінчив життя самогубством 29-річний в.о. директора Миколаївського аеропорту, льотчик-герой Владислав Волошин.

"За свідченнями родичів, загиблий останнім часом перебував у пригніченому стані і висловлював тривожні наміри", - повідомили в поліції.

Раніше, в Миколаївський обласний адміністрації засудили спроби певних осіб спекулювати на трагедії, пов'язаної із загибеллю Волошина. Одним із завдань провокаторів було змістити фокус уваги з затриманої у зв'язку з підготовкою терактів в Києві Надії Савченко на її однофамільця.

Національна поліція заявила про відсутність підстав вважати, що керівник Миколаївського аеропорту, Герой-льотчик Владислав Волошин наклав на себе руки під тиском. До цих висновків в поліції прийшли в результаті досудового слідства, повідомив на брифінгу начальник Головного управління Національної поліції в Миколаївській області Юрій Мороз.

Зараз ви читаєте новину «Савченко попросив Порошенка тимчасово відсторонити його від посади (заява)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути