Ексклюзиви
вівторок, 25 червня 2024 22:57

Спецтема: Війна Росії проти України

Росіяни збільшили виробництво ударних безпілотників "Ланцет" - Forbes

Росіяни збільшили виробництво ударних безпілотників "Ланцет" - Forbes
Росіяни збільшили виробництво ударних дронів. Фото: Мілітарний

У травні Росія здійснила понад 300 задокументованих атак за допомогою "Ланцетів", що майже вдвічі більше, ніж за будь-який попередній місяць.

За останні 30 днів задокументовано 15 випадків знищення "Ланцетами" українських артсистем різних типів, пише Forbes.

Ще у 52 випадках гармати були лише пошкоджені, 45 відео з ударами "Ланцетів" не дають чіткого розуміння, наскільки результативною була атака. Є ще дев'ять випадків, коли на відео чітко видно промах. Часто техніка отримує мінімальні пошкодження або взагалі їх не отримує після влучання "Ланцета".

Особливо живучими себе показують німецькі САУ PzH-2000, які мають міцну броню та вдале розташування внутрішніх модулів, що значно знижує ризик детонації боєкомплекту.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Ірані виготовили новий безпілотник-камікадзе, який схожий на російський Lancet

Ці безпілотники мають автоматизовані системи наведення на ціль, що дає їм змогу самостійно утримувати ціль у випадку втрати зв'язку з оператором. Доступні в мережі відео з "Ланцетів" свідчать, що самонаведення може плутати техніку із її тінню на землі, яку безпілотник і намагається атакувати.

"Це збільшення кількості "Ланцетів" викликає тривогу. Але українці знаходять способи зменшити вплив "Ланцета", а російські дані показують, що хоч і небезпечний, "Ланцет" не такий смертоносний, як міг би бути", - пише видання.

Українці активно використовують муляжі гармат, виготовлені із металевих труб. Оператор дрона не може відрізнити муляж від справжньої гармати, тож у такому випадку "успішна" атака насправді не дає агресору жодного результату, йдеться в статті.

"Ланцет" – це досить великий дрон-камікадзе, яким оператор керує в режимі реального часу. По суті, це більша та потужніша версія звичайного FPV-дрона, яка здатна вражати цілі на відстані у 40-50 км, що значно далі, ніж у простіших камікадзе-дронів.

Одне з головних завдань - контрбатарейний вогонь по українській артилерії.

Військово-морські сили Збройних сил України уточнили інформацію щодо удару по військовому полігону у Краснодарському краї Російської Федерації.

Знищили склад зі 120-ма дронами, серед них 50 "Ланцетів".

Зараз ви читаєте новину «Росіяни збільшили виробництво ударних безпілотників "Ланцет" - Forbes». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути