четвер, 27 січня 2022 06:18

Спецтема: Ворог біля українського кордону

Росія продовжує нарощувати війська навколо України – НАТО

Росія продовжує  нарощувати війська навколо України – НАТО
Росія продовжує нарощувати війська на кордоні України. Фото: REUTERS

Росія, незважаючи на заклики НАТО і провідних країн Заходу до деескалації, продовжує нарощувати війська на кордоні України.

Такі дії підвищують напругу. Про це заявив генсек НАТО Єнс Столтенберг під час пресконференції, цитує Укрінформ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Канада розмістить в Україні 400 своїх військових

"Напруга зростає. Росія продовжує своє військове нарощування. Ми бачимо також більше військ не лише в Україні на окупованих територіях та навколо неї. Але також віднині – у Білорусі, де Росія в процесі розгортання тисяч військових, сотень літаків, протиповітряних систем С-400 та багатьох інших розвинутих спроможностей", - сказав Столтенберг.

Зауважив, що таке військове нарощування відбувається під виглядом навчань, але до них залучаються боєздатні російські та білоруські війська, які відпрацьовують взаємодію.

У середу, 26 січня, Вашингтон передав Кремлю письмову відповідь на так звані гарантії безпеки в Європі. США не поступляться принципом "відкритих дверей" до НАТО, заявив держсекретар Ентоні Блінкен.

Росія повинна припинити агресію і вивести свої війська з України, Грузії та Молдови. На території цих країн російські військові перебувають без згоди їхніх урядів, заявив генсек НАТО Єнс Столтенберг. Російська сторона повинна конструктивно взаємодіяти для вирішення ситуації навколо України, в тому числі в рамках нормандського формату.

В разі потреби Альянс за кілька днів розгорне в Чорноморському регіоні передовий загін із 5000 осіб. На чолі загону буде Франція.

Зараз ви читаєте новину «Росія продовжує нарощувати війська навколо України – НАТО». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути