пʼятниця, 13 квітня 2012 10:48

Регіонал вважає, що новий КПК значно кращий

Регіонал вважає, що новий КПК значно кращий
Олійник розповів про новий КПК. Фото: newzz.in.ua

Відмінності між старим та новим КПК є очевидними. Про це розповів народний депутат від Партії регіонів Володимир Олійник, повідомляє сайт партії.

"Перша відмінність – це змагальність процесу. У старому кодексі більше прав надавалось обвинуваченню та слідству, а новий надає такі самі права захисту", – наголосив депутат.

"Якщо є потреба заявити про допит свідка, це клопотання має бути задоволене в суді. Його незадоволення є підґрунтям для скасування вироку обвинуваченому", – пояснив В. Олійник.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У БЮТі побачили, як новий КПК узаконює "безпредєл" ГПУ та суддів

Ще одна відмінність, за його словами, полягає в тому, що досі певні слідчі дії могли бути проведені без погодження з судом. "За нового Кримінально-процесуального кодексу пропонується наступна модель: будь-які дії, спрямовані на обмеження конституційних прав, можуть бути вчинені лише з дозволу суду", – зауважив політик.

"Наприклад, якщо за старого КПК особа, яку викликали на допит, відмовлялася з'явитися до слідчого, до неї можна було застосувати примусовий привід. Тепер дозвіл на примусовий привід можна буде отримати лише за дозволу судді, а до суду з'явиться й особа, яку викликають на допит, бо їй надійде повістка", - підсумував Олійник.

Зараз ви читаєте новину «Регіонал вважає, що новий КПК значно кращий». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути