пʼятниця, 13 квітня 2012 08:32

Аваков заявив, що суд Рима звільнив його без всяких умов

Аваков заявив, що суд Рима звільнив його без всяких умов
Арсен Аваков: Повідомлення Генпрокуратури вражають брехнею. Фото: 11pr.net

Колишній глава Харківської облдержадміністрації Арсен Аваков заявив, що рішення суду Риму про його звільнення з-під варти не передбачає домашнього арешту.

Про це він написав на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook.

"Все що прочитав в новинних стрічках з трансляції повідомлень Генпрокуратури України - просто вражає черговою нахабною брехнею! Тому коротко: суд Рима прийняв рішення про моє звільнення без всяких умов - ні домашнього арешту, ні підписки про невиїзд, ні відміток у поліції ... і інших дурниць і брехні, що тиражувала сьогодні Генпрокуратура - ні. Повна, безумовна свобода", - зазначив Аваков.

Він також заявив про намір подати позов про дифамацію до прокуратури і пообіцяв оприлюднити рішення суду з перекладом.

Нагадаємо, Аваков 31 січня був притягнутий як обвинувачений у кримінальній справі, порушеній за ч. 3 ст. 365 Кримінального кодексу - перевищення влади або службових повноважень, що спричинило тяжкі наслідки - у зв'язку з незаконним відчуженням 55 га землі біля селища Пісочин Харківської області. Аваков був оголошений в міжнародний розшук. За поданням слідчого прокуратури Харківської області Червонозаводським районним судом Харкова йому обрано запобіжний захід у вигляді взяття під варту.

27 березня була підтверджена інформація про затримання екс-голови ХОДА в італійському місті Фрозіноне. У зв'язку з цим керівництво партії "Батьківщина" направило листа генеральному секретарю Інтерполу й уряду Італії з проханням врахувати "очевидне політичне мотивування" кримінального переслідування Авакова і звільнити його.

Суд Рима 12 квітня прийняв рішення про звільнення Авакова з-під варти. У Генпрокуратурі заявили, що запобіжним заходом до розгляду питання про екстрадицію Авакова обрано домашній арешт.

Зараз ви читаєте новину «Аваков заявив, що суд Рима звільнив його без всяких умов». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути