вівторок, 16 липня 2019 19:48

Рада виявилася досить імпотентною — політтехнолог

Рада виявилася досить імпотентною — політтехнолог
Серед ознак "імпотентності" Ради Ковжун називає затягування заслуховування звіту та підписання рекомендацій щодо тимчасової слідчої комісії з нападів на активістів, зокрема Катерину Ганзюк.

Верховна Рада 8-го скликання виявилася досить імпотентною.

Так для Gazeta.ua оцінив 5-річну роботу парламенту політтехнолог Олексій Ковжун.

Серед ознак "імпотентності" Ради Ковжун називає затягування заслуховування звіту та підписання рекомендацій щодо тимчасової слідчої комісії з нападів на активістів, зокрема Катерину Гандзюк.

"Його переголосовували 7 разів", — зазначає Ковжун.

Ще однією ознакою політтехнолог називає затягування вирішення ситуації з телеканалами "промосковського напрямку".

"Аж ніяк, аж під кінець, на останніх засіданнях Парубій рекомендував засідання РНБО щодо телеканалів промосковського напряму. І знову ж таки — усе, що відбувається перед виборами, це все про вибори. Це вони перекидали гарячу картоплину з однієї руки на іншу, тобто з однієї команди на другу, і це було зроблено в останню хвилину. До того Рада фактично ігнорувала існування каналів, з екранів яких несуться прямі виклики українській державності. Зараз ходять чутки щодо переходу "Інтера" до тієї самої групи власників (до оточення Медведчука — ред. Gazeta.ua), тоді ми зможемо говорити, що якась група інтересів фактично привласнила собі монополію на тлумачення реальності для українських громадян", — каже Ковжун.

"Перемогами" в роботі Ради є ухвалення закону про функціонування української мови як державної та новий виборчий кодекст, вважає експерт.

"Рада нарешті визнала, що вода є водою, земля є землею, а українська мова є державною. Це особливо важливо, бо в цей час у Нью-Йорку ООН проводить засідання щодо закону про українську мову на прохання Росії. Це показує нам, що визнання таких істин, як 2+2=4 є дуже важливим і ми справді маємо це визначати.
Другий за важливістю закон, але з невеличкою свинею, це новий виборчий кодекс. Свинею є те, що він почне діяти з 2023 року. "Перемогою" закону є відкриті списки. Вони геніально замінюють усю цю мажоритарку, гречкосійство, дитячомайданчикобудування і виходить більше адекватної представницької функції", — зазначив Ковжун.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Колишні "регіонали" взялися скасовувати мовний закон

12 липня відбулося останнє пленарне засідання 10-ї сесії Верховної Ради VIII скликання. Менш як за тиждень, 21 липня, в Україні пройдуть позачергові парламентські вибори, які ініціював президент Володимир Зеленський.

Спікер парламенту Андрій Парубій пообіцяв, що у випадку загрози перед країною збере Верховну Раду на позачергове засідання.

Зараз ви читаєте новину «Рада виявилася досить імпотентною — політтехнолог». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути