неділя, 07 лютого 2010 17:03

"Журналісти" - спостерігачі донецьких газет схожі на ув"язнених

Автор: Тетяна Заровна
 
Грузинів з сумнівними посвідченнями журналістів луганської газети "Молодогвардієць", які були присутні на ділянках в 1 турі, замінили такі ж липові журналісти з посвідченнями газет "Наш дом" і "Панорама".

Таким припущенням поділився Олег Жуковський, голова місії США і представник Українського конгресового комітету Америки.

"Скільки всього журналістів в цих газетах, якщо їх представники працюють на кожній з 6 ділянок в Донецьку, де я сьогодні побував? - звернувся до голови облради Анатолія Близнюка Олег Жуковський на прес-конференції о 15.00.

Близнюк не зміг відповісти на поставлене питання.

Американець пояснив, що відвідав 6 ділянок у 42-му виборчому окрузі. Зокрема побував на ділянці, розташованій в Донецькому слідчому ізоляторі N 1, що знаходиться на вул. Кобозєва.

- Ці журналісти самі не знають, де вони працюють - чи то це газета, чи то журнал - говорить Олег Жуковський, громадянин США, уродженець Львова, - Мені пояснили, що це люди, які зареєстровані як співробітники Донецьких газет "Панорама" і "Наш будинок". Це чоловіки, вони дають вказівки, говорять кому і куди йти на ділянці. Вони не мали посвідчень.

Зовні ці так звані журналісти теж не схожі на представників ЗМІ - їх неможливо було відрізнити від тих ув"язнених, які голосували в слідчому ізоляторі. І на 13-ій ділянці в 3 корпусі Донецького технічного університету (я так розумію цей гуртожиток) вони поводилися не як спостерігачі - розпоряджалися і керували процесом.

При цьому всіляко намагалися уникнути спілкування зі мною і у кожного було відсутнє при собі посвідчення. Мабуть, їх посилала сила, яка хоче зберегти за собою контроль."

Комунальна газета "Наш дом плюс" належить Донецькій міськраді. Вона відома тим, що 22 січня на 2 сторінках опублікувала промову Йосипа Сталіна на XIX з"їзді КПРС. Міська газета "Панорама" належить донецьким бізнесменам, яких пов"язують з ПР, зокрема з Борисом Колесниковим.

Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «"Журналісти" - спостерігачі донецьких газет схожі на ув"язнених». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути