Ексклюзиви
неділя, 07 лютого 2010 15:13

Член комісії агітувала не голосувати за "бандита Януковича"

Член комісії агітувала не голосувати за "бандита Януковича"

Місцевий суд затягував розгляд заяв виборців, які не знайшли себе в списках. Крім того, не припиняються порушення щодо агітації за кандидатів, яка заборонена зі вчорашнього дня.

Четверо виборців із селища Білики Кобеляцького району на Полтавщині не знайшли себе в списку виборців. Люди поїхали поновлювати своє право на голосування за 12 кілометрів до райцентру.

"Прийшли до суду. Чекали більше півтори години, але на нас ніхто і дивитися не хотів, - жаліється один із виборців. - Усі разом пішли до офісу БЮТ, який за 20 метрів від суду.

Люди розповідають, що голова районного штабу БЮТ Ніна Ясинська відразу зголосилася їм допомогти. Пішла разом до суду. Але правоту довести не вдалося. Голова суду Наталія Рожко мало не вигнала БЮТівців з приміщення суду. Представники штабу говорять, що суддя вела себе зверхньо, хамила їм.

Лише після того, як БЮТівці викликали до суду місцеву пресу - заяви почали розглядати. Загалом на розгляд витратили трохи більше години.

Також у Кобеляках на 169-й виборчій дільниці голосуючий не хотів кидати заповенний бюлетень до скриньки. Хвилин 20 молодий чоловік тримав його у руках, доки стурбовані члени комісії не змусили його це зробити. Їм здалося, що чоловік мав намір винести бюлетень з дільниці.

В селі Сухинівка Кобеляцького району невідомі особи проводили соцопитування - за кого голосували місцеві жителі. Коли члени дільничної комісії запитали в них посвідчення - ті показали посвідчення без фотокарток газети "Известия". Працівники комісії засумнівалися у їх правдивості. Після зауважень люди з посвідченнями дільницю залишили.

На виборчій дільниці N 26 у Полтаві член комісії радила голосувати за кандидата у президенти Юлію Тимошенко. Жінка переважно вмовляла своїх знайомих.

Очевидці переказують, жінка підходила до людей та стиха казала:

"Голосуйте за Тимошенко. У мене двоюрідна сестра живе у Донецьку, то я точно знаю, що весь Донецьк проти цього бандита Януковича. Там членам виборчих комісій сказали: якщо хтось на дільниці проголосує за Юльку, то нехай вони прощаються з роботою. Погрожували пістолетом. Всі залякані. Якщо цей прийде до власті, то буде, як у 90-х".

Зараз ви читаєте новину «Член комісії агітувала не голосувати за "бандита Януковича"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

19

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути