Ексклюзиви
неділя, 07 вересня 2008 11:51

"З Секретаріату Президента був указ про вихід з коаліції" - Стретович

"З Секретаріату Президента був указ  про вихід з коаліції" - Стретович
Блок НУ-НС оголосив про свій вихід з коаліції відразу після здобуття главою фракції В"ячеславом Кириленко прямої директиви з Секретаріату Президента, стверджує народний депутат Володимир Стретович. Таку заяву лідер ХДС (одна з партій, що входять в блок НУ-НС) зробив в суботу, 6 вересня, у Львові. За його словами, в документі від Кириленка було потрібно негайно вирішити питання про вихід з коаліції.

Депутат відзначає, що особисто виступав проти ідеї покинути склад демкоаліції і пропонував почекати більш відповідний момент – декілька днів, аби розібратися з ситуацією відносно голосування згідно із законом про Кабмін, коли БЮТ разом з ПР погодився урізувати президентські повноваження.

"Жінки емоційні за своєю суттю, і емоції, які того дня виявилися біля Тимошенко, могли бути абсолютно адекватно врегульовані. Оскільки ми вже один раз голосували за Кабмін (проект Закону про Кабмін), а потім поверталися і виправляли, це можна було успішно зробити і на цей раз", - розповів Стретович.

Глава ХДС додає, що його переконала позиція міністра закордонних справ України Володимира Огризка, який стверджував, що після скандалу, пов"язаного з виходом з коаліції, країна може втратити європейські персективи, "оскільки країни НАТО скептично відносяться до держав з нестабільной демократією, економікою". Проте, Кириленко був вимушений виконати директиву Секретаріату Президента.

"Я не роблю з цього трагедії. У молодій демократії це нормальний процес. Тим більше, ми вперше на пострадянському просторі нормально передали владу від Кравчука Кучмі, нормальною дорогою вийшли на акцію соціального протесту, яка називається Помаранчевою революцією. Ми достроково провели парламентські вибори вперше – нічого страшного не сталося. Друга коаліція в українській історії розвалилася і з цього не варто робити трагедії", - вважає Стретович.

Нагадаємо, 4 вересня фракція Блоку Наша Україна - Народна Самооборона у Верховній Раді направила своє рішення про вихід з коаліції голові Ради Арсенію Яценюку і фракції Блоку Юлії Тимошенко.

За словами Кириленка, він допускає  можливість збереження існуючої коаліції, повідомляє ЗІК.
Зараз ви читаєте новину «"З Секретаріату Президента був указ про вихід з коаліції" - Стретович». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути