середа, 25 червня 2008 14:09

"Половина "Нашої України" перейде до Балоги, а "Самооборона" - до Тимошенко"

Комітет виборців України прогнозує появу кількох нових успішних та масштабних політичних проектів до кінця 2008 року.

Про це сказав голова правління КВУ Ігор Попов на круглому столі в середу.

За його словами, саме роль партій та блоків другого ешелону може стати вирішальною під час формування коаліції після виборів. Від цих партій залежатиме на базі якої мегасили – БЮТ чи ПР - буде утворено правлячу коаліцію після виборів.

Попов вважає, що найбільше переформатування чекає політиків, що зараз входять до блоку "Наша Україна – Народна Самооборона".

За оцінками експертів КВУ, найближчим часом близько половини активістів та депутатів всіх рівнів "Нашої України" перейдуть до "Єдиного Центру", "Народна Самооборона" та частина "Нашої України" увіллється в БЮТ.

Праве крило "НУ" може посилити "Свободу", яка після успіху в Києві має шанс об"єднати праві сили у єдиний блок і таким чином претендувати на подолання 3% бар"єру.

Попов відзначив, що протягом останніх місяців помітно активізувався в кількох областях "Союз лівих сил". За прогнозами КВУ, ця партія складе конкуренцію на лівому спектрі Блоку Вітренко та гіпотетично – блоку лівих сил (СПУ, СДПУ(о) та іншим), що розпорошить лівий електорат.

В КВУ вважають, що подолати 3%-й бар"єр залишаються шанси лише у комуністів, решта лівих партій при проведенні виборів у 2008 році не має шансів потрапити в парламент.

Крім того Попов вважає, що зміни виборчого законодавства можуть вплинути на стратегії політичних сил та на їх результат, повідомляє УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «"Половина "Нашої України" перейде до Балоги, а "Самооборона" - до Тимошенко"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути