середа, 24 жовтня 2007 13:34

"Януковичу не просто буде втримати "регіоналів" у Харкові"

Результати виборів, загострення стосунків усередині обласної організації ПР, дискредитація мера-регіонала в очах виборців - все це стало причиною того, що яскраві громадські лідери регіону, партії, які входили в актив, мають намір залишити її ряди. Вирішити ситуацію може лише втручання особисто Януковича, який зобов"язаний виконати свою передвиборну обіцянку по наведенню ладу в організації.

Таку думку висловив заступник директора Агентства моделювання ситуацій Олексій Голобуцький, коментуючи післявиборну ситуацію в Харкові.

"Сьогодні вже очевидно, що процес переформатування політичних еліт Харківщини вступив у вирішальну стадію. З проведенням вдалої кампанії БЮТ в регіоні викристалізовується новий політичний центр впливу. Через це, а також через тривалу внутрішню кризу всередині ПР намічається тенденція відтоку кадрів. - вважає експерт. - Громадськість консолідується навколо БЮТ. Зупинити повільний розвал організації ПР в області може лише радикальна позиція особисто Януковича. Напередодні виборів він вже виступав з публічною критикою Добкіна і обіцянкою навести порядок як в місті, так і в своїй партійній організації. Очевидно, саме реалізація цих обіцянок може припинити відхід громадських лідерів з ПР".

На думку Голобуцького, ПР, потрапляючи в опозицію, зобов"язана буде провести ревізію своїх рядів, вичищаючи всіх тих, хто своїм іміджем позбавляє організацію політичної перспективи.

Другою серйозною проблемою для ПР в регіоні, на думку політолога, є скрупульозне виконання своїх передвиборних обіцянок.

"У області, де за останні півроку рейтинг партії катастрофічно погіршав, необхідно вкрай зважено підходити до виконання своїх зобов"язань. Особливо якщо це стосується партії, готової переходити на всеукраїнському рівні в опозицію. Ці дві проблеми взаємозв"язані. От чому партійному керівництву не можна займатися практикою гасіння локальних пожеж, а необхідно боротися з причиною. А це означає, що партія зобов"язана буде ретельно попрацювати з кадрами, намагаючись максимально імплементувати свої передвиборні декларації", - вважає Голобуцьий, повідомляють Подробиці.



Зараз ви читаєте новину «"Януковичу не просто буде втримати "регіоналів" у Харкові"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути