Ексклюзиви
неділя, 28 лютого 2021 22:02

Провал вакцинації, національний сором і наступ Росії: 5 блогів тижня

Провал вакцинації, національний сором і наступ Росії: 5 блогів тижня
Влада провалила вакцинацію. Ми будували дороги влітку, поки інші контрактували вакцини. Друга причина - корупція, вважає Сергій Фурса. Фото: Reuters

Gazeta.ua пропонує 5 найпопулярніших блогів цього тижня.

1. Очільник Окружного адмінсуду Києва Павло Вовк і голова Конституційного суду Олександр Тупицький є уособленням нашої правової системи. Це національний сором. Як зробити так, щоб їх звільнили, притягнули до відповідальності і вони ніколи не змогли відсудити через ЄСПЛ своє повернення на робоче місце? Якщо юристи стверджуватимуть, що такі закони прописати неможливо – проблему має вирішити вулиця. Бо у революції є одна перевага – вона може обнуляти усе, що було до неї, переконаний політолог Віктор Бобиренко.

2. За рішенням ввести санкції проти Віктора Медведчука стоїть 2 моменти. Перший – падіння рейтингу і перетікання електорату від Володимира Зеленського до ОПЗЖ. Другий – тиск зовнішніх партнерів. Але санкції не зовсім відповідають правовому полю. Замість них варто було оголосити підозри. Справа тягнутиметься або розвалиться. Невігластво президента у правовому полі дорого коштуватиме українцям. Замість перемоги над проросійськими силами будемо бачити, як вони посилюються, вважає громадсько-політичний діяч Борислав Береза.

3. "З деякими речами, які хочуть наші західні партнери, ми погоджуємось, а з деякими - ні. Бо я гарант Конституції. Я захищаю незалежність України", - заявив Володимир Зеленський щодо оновлення Вищої ради правосуддя. Нагадаю, ВРП проголосувала проти відсторонення Павла Вовка. Рекомендувала призначити на посаду суддю Майдану Кицюка всупереч закону. Залишила на посаді суддю, який так розглянув справу зі смертельним ДТП, що водій, у якого було в крові 1,7 проміле алкоголю, не заплатив навіть штраф. Це таку незалежність і таку Конституцію ви захищаєте, Володимире Олександровичу? З Павлом Вовком, катами Майдану і вбивцями за кермом? - наголошує координатор Громадської ради доброчесності Михайло Жернаков.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ментовський бєспрєдєл - спільна біда, здатна об'єднати українців

4. Вакцинація провалена. Ми будували дороги влітку, поки інші контрактували собі вакцини. Друга причина - корупція. Тому що єдиний контракт, який уклали - на закупівлю китайської вакцини через українського посередника. Якби корупціонери знали, що за їхні махінації із закупівлями вакцин їх обов'язково посадять, то вони б не ризикували. Але у нас за такі закупівлі навіть не звільняють. Тому люди вмирають. Їх вбиває корупція, переконаний інвестиційний банкір Сергій Фурса.

5. Після того, як Приморський суд в Одесі оголосив вирок Сергію Стерненку, країною прокотилася хвиля акцій протесту. Хто і навіщо розхитує ситуацію в країні? Колишній міністр внутрішніх справ України часів Януковича Віталій Захарченко готується очолити об'єднані ДНР і ЛНР на Донбасі. Очевидно, Росія готується до наступу. Тож, замість полювання на патріотичних відьом оточенню президента варто зосередитися на справжній небезпеці, вважає публіцистка Лариса Волошина.

Зараз ви читаєте новину «Провал вакцинації, національний сором і наступ Росії: 5 блогів тижня». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути