Невігластво Зеленського у правовому полі дорого коштуватиме українцям

Медведчук подасть до Європейського суду з прав людини і виграє. Це все грає проти України

За рішенням ввести санкції проти Медведчука стоїть 2 моменти. Перший – катастрофічне падіння рейтингу і перетікання електорату від Зеленського до ОПЗЖ. Другий – тиск наших зовнішніх партнерів. Вони показують: якщо Зеленський і далі буде підігравати проросійській фронді, то вони не зможуть допомагати Україні, як раніше. Зеленський розуміє: якщо залишиться сам на сам із Росією – він програє і його майбутнє буде дуже проблематичним. Саме тому почав загравати з патріотичним електоратом і запровадив санкції.

Питання у тому, що ці санкції не зовсім відповідають правовому полю. Замість того, щоб вводити санкції, варто було оголосити підозри. Ми бачимо, що підозри нікому не оголошують, нічого не відбувається. Окрім піару реальних дій нема. Бачимо, що "Спортмастер" і все інше далі працює. Не зрозуміло, де санкції за фінансування тероризму.

Замість перемоги над проросійськими силами будемо бачити, як вони посилюються

Справа буде тягнутися або ж розвалиться. Я не бачу доказів. І не бачу процесуальних дій, які б сказали, що дійсно відбуваються правові процеси. Ані підозри, ані судової справи – нічого. Коли людину звинувачують у фінансуванні тероризму, потрібно вручати їй підозру. Її нема. Це все грає проти України. Швидше за все, Медведчук подасть до Європейського суду з прав людини і виграє. Тому що є порушення проти нього. Невігластво Зеленського у правовому полі дуже дорого буде коштувати українцям. Замість перемоги над проросійськими силами будемо бачити, як вони посилюються.

Путін 100 відсотків буде захищати свого кума. Він завжди відповідає силою. Може бути що завгодно – від вбивства українців на сході до перекриття потоку енергоносіїв. Але Україна повинна захищати свої інтереси.

Борислав Береза, для Gazeta.ua

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі