четвер, 19 липня 2018 09:54

Проникнення на склад танків: у Раді відреагували на витівки блогерів

Проникнення на склад танків: у Раді відреагували на витівки блогерів

Харківські блогери, які оприлюднили відео з танкового складу у Харкові, свідомо вчинили провокацію.

Таке переконання висловив секретар комітету з питань безпеки та оборони Іван Вінник в ефірі "112 Україна".

"Маємо виходити на новий суспільний договір, що держава має право застосовувати силу у певних обставинах на підставі певного законодавства. А громадяни мають поважати це право і не робити зухвалих дій, як ми бачили з цими блогерами. Вони потрапили на оборонне підприємство, розуміючи наперед, що хочуть здійснити певну провокацію. Не думаю, що вони так хотіли наголосити на наявності певної проблеми. У такому випадку вони б звернулися до керівництва Укроборонпрому, що легко потрапили на стратегічне оборонне підприємство. Якби зворотньої реакції не було, варто було б звернутися на комітет Верховної Ради", - сказав Вінник.

При цьому він переконаний, що навіть якби склад охороняли "три роти Нацгвардії", під час імовірного штурму вони навряд чи застосовували б зброю.

"І це зрозуміло. Після патрульного поліцейського, який отримав 5 років умовно за те, що під час виконання своїх обов'язків застрелив правопорушника. Тому будь-яка воєнізована охорона, яка охороняє державне підприємство, буде вагатися перед застосуванням засобів впливу", - переконаний нардеп.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Скандальні подробиці щодо складу із танками

У Харкові двоє місцевих блогерів безперешкодно проникли на територію танкового складу ЗСУ, у якому знаходилися сотні списаних і десяток нових танків. При цьому база була без охорони. Склад розташований за 500 метрів від залізничної станції Харків-Сортувальний, де починається територія Харківського бронетанкового заводу.

Пізніше Нацполіція Харківської області відкрила провадження.

Зараз ви читаєте новину «Проникнення на склад танків: у Раді відреагували на витівки блогерів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути