вівторок, 18 вересня 2018 15:04

Президентська кампанія почалася з зачистки опозиційного поля - Вілкул про подання ГПУ проти нього

Президентська кампанія почалася з зачистки опозиційного поля - Вілкул про подання ГПУ проти нього
Нардеп Олександр Вілкул назвав подання ГПУ про зняття депутатської недоторканності обмеженям його політичної активності напередодні виборів

Один з лідерів опозиції Олександр Вілкул назвав подання ГПУ про зняття депутатської недоторканності черговою спробою влади чинити тиск і обмежити його політичну активність напередодні виборів.

На своїй сторінці у Фейсбук опозиціонер написав:

"Президентська кампанія почалася. Почалася з зачистки опозиційного поля. Влада знову намагається протягнути фейкове подання проти мене. Вперше ГПУ навіть не спромоглася надати юридичне обґрунтування своїх безглуздих звинувачень.

Як наслідок, минулого разу регламентний комітет Верховної Ради просто повернув ГПУ їхнє так зване "подання". Зараз відомство Луценка робить другу спробу — таку ж безглузду та необґрунтовану. І однозначно політично мотивовану".

Вілкул підкреслив, що, як і раніше, він не вважає себе винним.

"Всі, кому було чого побоюватися, чотири роки тому покинули Україну. Ці ж чотири роки влада під мікроскопом вивчала мою діяльність, перевіряла кожен мій підпис і не знайшла нічого, крім якогось документу за 2011 рік. Логіка зрозуміла: почалася виборча кампанія і подібними репресивними діями влада намагається зачистити опозиційне поле від незручних конкурентів, від тих, хто здатний скласти їм реальну конкуренцію і перемогти", - сказав він.

Нардеп написав, що розцінює дії ГПУ як вибіркове правосуддя та як спробу обмежити його політичну діяльність.

"Переслідуючи мене, а, головне — моїх рідних і близьких, влада хоче, щоб я припинив викривати її злочини, корупційні схеми, геноцидні реформи. Але у них нічого не вийде. Я відчуваю підтримку людей і розумію, що знаходжуся на вірному шляху. А переслідування з боку влади лише укріплюють мене в правильності моїх дій. Нас більшість і ми переможемо!" - резюмував Вілкул.

Відео брифінгу:

Зараз ви читаєте новину «Президентська кампанія почалася з зачистки опозиційного поля - Вілкул про подання ГПУ проти нього». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути