субота, 27 травня 2017 02:24

Потрібен незалежний суд - експерт про вихід під заставу податківців

Потрібен незалежний суд -  експерт про вихід під заставу податківців
Тарас Загородній: "Вихід під заставу 7 затриманих екс-податківців підриває довіру до судової системи". Фото: antikor.com.ua

Вихід під заставу 7 затриманих екс-податківців підриває довіру до судової системи. Це може погано закінчитися для нинішньої влади, якщо не запустять судову реформу.

Про це написав політолог Тарас Загородній у Facebook.

"Я пишу це в тому числі для народних депутатів від "коаліції". Припиніть роздувати бидло настрої. Не подобається закон? Міняйте. Це у ваших силах. Також як і створити незалежний суд, який буде працювати по процедурі. Спроба займатися позасудовими розправами погано закінчиться в першу чергу для вас. У нас зазвичай садять "попередніків", а не "попередніків попередніків". Вас будуть садити по беззаконню з особливим цинізмом, а не обмежаться судом особисто. Від вас було більше очікувань, ніж від Януковича. Значить і розчарувань більше".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Якщо з кожного затриманого корупціонера брати по мільйону, то, дивись, і казну наповнять - Рабінович

Для прикладу навів ситуацію з колишнім президентом Грузії та екс-губернатором Одещини Міхеілом Саакашвілі.

"Міша в Грузії теж балувався свавіллям. Встиг втекти з країни і тепер жебрає гастролями по світу. Кинув своїх соратників, які тепер тюремний строк мотають. Але Мишко встиг втекти, тому що у нього є дах в США. А ви впевнені, що у вас дах є? Не будіть лихо, поки воно тихо".

За словами глави МВС Арсена Авакова, із затриманих у межах антикорупційної спецоперації 23 екс-податківців - 7 заарештували. Загальна сума застави - 350 млн грн.

Правоохоронці провели понад 400 обшуків у податківців у 15 областях України під час одномоментної антикорупційної операції. Затриманих доставляли вертольотами до Києва.

Зараз ви читаєте новину «Потрібен незалежний суд - експерт про вихід під заставу податківців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути