субота, 08 листопада 2008 16:53

Посол України в США пояснив, чому Ющенко призначив позачергові вибори

Посол України в США пояснив, чому Ющенко призначив позачергові вибори
Посол України в США Олег Шамшур в листі виданню New-York Times заявив, що рішення про позачергові парламентські вибори в країні відображає відданість президента Віктора Ющенка демократичним цінностям.

Як повідомили в прес-службі президента України в суботу, лист посла було опубліковано в New-York Times 4 листопада.

"Ми віддані демократичним процедурам - їм немає альтернативи в тому демократичному суспільстві, яке ми будуємо. Позачергові вибори парламенту, які своїм указом оповістив президент України, саме і є чіткою демонстрацією відданості голови держави демократичним цінностям", - йдеться в листі Шамшура.

Дипломат пояснив, що призначення виборів - це відповідь на нездатність політичних сил створити дієву коаліцію у Верховній Раді згідно з Конституцією.

"Вимагаючи чіткого дотримання конституційних принципів, рішуче виступаючи на захист національних інтересів України, президент вкотре показав, що він сьогодні є безумовним центром консолідації нації, лідером, здатним захистити її від економічної і політичної кризи", - наголошується в публікації.

Автор також висловив переконання, що "частина критики, адресована Україні останнім часом, не відповідає її реальним досягненням в багатьох сферах, які визначають Україну як сучасну демократичну державу".

Нагадаємо, що коментарі європейських політиків і політичних експертів, отримані у вересні кореспондентом "Дзеркала тижня" під час зустрічей у Варшаві, Берліні, Парижі і Брюсселі, свідчать про подив Заходу щодо ситуації в українській політиці.

Так, професор Філіп Моро Дефарж із Французького інституту міжнародних відносин (IFRI) заявив: "Вам пора припиняти дурощі у внутрішній політиці. Імідж України на Заході катастрофічний".

"Кредит довіри Ющенку майже нульовий. Ющенко закінчився... - зазначив експерт брюссельського Центру європейських політичних досліджень (CEPS) Мікаєль Емерсон, повідомляє NEWSru.ua.

Зараз ви читаєте новину «Посол України в США пояснив, чому Ющенко призначив позачергові вибори». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

8

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути