вівторок, 02 квітня 2019 16:10

Покарали суддю, яка зупинила розслідування проти Коломойського

Покарали суддю, яка зупинила розслідування проти Коломойського
Кізюн також знімала арешт із коштів у справі про розкрадання міського бюджету мером Одеси Геннадієм Трухановим. Фото: sud-report.org.ua

Вища рада правосуддя звільнила з посади судді Солом'янського суду Києва Людмилу Кізюн, яка винесла рішення на користь бізнесмена Ігоря Коломойського.

Про це інформує спрес-служба ВРП.

Кізюн покарали за "істотний дисциплінарний проступок".

У 2017 році Кізюн заборонила розслідувати можливі шахрайські схеми компаніям, які досліджували виведення коштів з Приватбанку.

У відповідь на це НАБУ, САП, Нацбанк та ТОВ "Астерс Консалт" подали скаргу на суддю. Позивачі стверджують, що суддя ухвалювала рішення виключно на припущеннях і без необхідних доказів перешкодила господарській діяльності зазначених компаній.

У ВРП вирішили, що Кізюн, необ'єктивно та несправедливо здійснювала правосуддя, а "допущені суддею порушення призвели до істотних негативних наслідків як для відповідачів – Національного банку України, Міністерства фінансів України, ПАТ КБ Приватбанк, так і для авторитету правосуддя".

"Вища рада правосуддя ухвалила звільнити Кізюн Людмилу Іванівну з посади судді Солом'янського районного суду міста Києва", - ідеться у рішенні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Погрожують судді, який виніс вирок Януковичу

У грудні 2017 року суддя Людмила Кізюн за позовом Ігоря Коломойського заборонила компаніям, які вели розслідування виведення коштів з Приватбанку перед націоналізацією, здійснювати будь-яку діяльність, що стосується розслідування можливих шахрайських схем банку.

Роком раніше Приватбанк визнали неплатоспроможним і націоналізували. Потім з'явилися повідомлення, що перед націоналізацією з банку вивели 110 млрд грн на фіктивні фірми.

Зараз ви читаєте новину «Покарали суддю, яка зупинила розслідування проти Коломойського». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути